ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Σήμερα η έκτακτη σύσκεψη Ιωάννου με επιδημιολόγους – Καθυστέρηση στις χαλαρώσεις και νέα δεδομένα για την Λεμεσό στο τραπέζι

Σήμερα η έκτακτη σύσκεψη Ιωάννου με επιδημιολόγους – Καθυστέρηση στις χαλαρώσεις και νέα δεδομένα για την Λεμεσό στο τραπέζι

Σήμερα (Τρίτη 02/03), αναμένεται η έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου με τα μέλη της Επιδημιολογικής Ομάδας, με αφορμή την νέα αύξηση των κρουσμάτων στην Κύπρο.

Στην σύσκεψη ο Υπουργός αναμένεται να συζητήσει μαζί με τους ειδικούς τη νέα αύξηση στα κρούσματα και τις αλυσίδες μετάδοσης, με την Λεμεσό να βρίσκεται στο κόκκινο, καθώς το ποσοστό θετικότητας ξεπέρασε το 1%, ενώ δεν αποκλείεται η επιπρόσθετη λήψη μέτρων για άμεση βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας.

Άλλο θέμα που ανησυχεί είναι τα σχολεία, καθώς παρατηρούνται κρούσματα και αλυσίδες μετάδοσης, ενώ οι εργασιακοί χώροι αποτελούν τον νούμερο 1 κίνδυνο της διασποράς όπως διατυμπανίζουν και οι ειδικοί.

Οι χαλαρώσεις λοιπόν περνούν στο παρόν στάδιο σε δεύτερη μοίρα αφού αποκλειστικός στόχος και σκοπός είναι να αποφευχθεί το πισωγύρισμα.

Θυμίζουμε ότι χθες ο κ. Ιωάννου εξέδωσε γραπτή δήλωση σχετικά με την στρατηγική αποκλιμάκωσης των περιοριστικών μέτρων, που έχει αποφασίσει η Κυβέρνηση.

Η Κύπρος έχει τη δυνατότητα να προχωρεί σε αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων γιατί ακολουθεί μια συντηρητική πολιτική, βασισμένη στις εισηγήσεις των ειδικών με συγκεκριμένους δείκτες αξιολόγησης της κάθε φάσης, ώστε να περιορίσει στον μέγιστο βαθμό τους πολλαπλούς παράγοντες κινδύνου. Όπως έχουμε πει πολλές φορές, η επιδημιολογική εικόνα είναι άκρως ευμετάβλητη και δεν επιτρέπει μακροπρόθεσμο σχεδιασμό και λήψη αποφάσεων σε βάθος χρόνου, γιατί όλα τελούν υπό την αίρεση της εξέλιξης της πανδημίας.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top