ΚΟΣΜΟΣ

Γυναίκα πέθανε από εγκεφαλική αιμορραγία τρεις ημέρες αφότου έκανε το εμβόλιο της Pfizer

Γυναίκα πέθανε από εγκεφαλική αιμορραγία τρεις ημέρες αφότου έκανε το εμβόλιο της Pfizer

Mια γυναίκα από την Ιαπωνία, ηλικίας περίπου 60 ετών, πέθανε από εγκεφαλική αιμορραγία τρεις ημέρες αφότου έκανε το εμβόλιο της Pfizer κατά του κορονοϊού, όπως δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Υγείας της χώρας. Ο ίδιος πρόσθεσε πως είναι άγνωστο αν αυτά τα δύο συνδέονται μεταξύ τους. 

Η γυναίκα εμβολιάστηκε την Παρασκευή και πιστεύεται ότι έπαθε εγκεφαλική αιμορραγία τρεις ημέρες αργότερα, τη Δευτέρα, είπε, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. Είναι ο πρώτος θάνατος που αναφέρεται στην Ιαπωνία μετά από εμβολιασμό.

«Η εγκεφαλική αιμορραγία για την οποία υπάρχει υποψία ότι είναι η αιτία, είναι σχετικά κοινή ανάμεσα σε ανθρώπους από τα 40 έως τα 60 και αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια σύνδεση ανάμεσα στην εγκεφαλική αιμορραγία και το εμβόλιο κατά του κορονοϊού», ανέφερε ο υπουργός, επικαλούμενο τον γιατρό που συμβουλεύει την κυβέρνηση.

«Μπορεί να είναι μια σύμπτωση αλλά υπάρχει η ανάγκη να συγκεντρωθούν περισσότερες πληροφορίες και να κάνουμε την εκτίμηση στις επόμενες ομάδες εργασίας», συνέχισε.

Στελέχη της Pfizer στην Ιαπωνία δεν ήταν διαθέσιμα για κάποιο σχόλιο, αναφέρει το πρακτορείο. Η εταιρεία ανέφερε τον Νοέμβριο ότι υπάρχει μια συνέπεια στην αποτελεσματικότητα του εμβολίου της σε όλες τις ηλικιακές ομάδες και πως δεν υπάρχουν σοβαρές παρενέργειες.

Παγκοσμίως, οι υγειονομικές αρχές έχουν επικροτήσει το γεγονός ότι ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια κατά της Covid-19 αναπτύχθηκαν με μεγάλη ταχύτητα, έχουν προειδοποιήσει ωστόσο ανθρώπους με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα ότι πρέπει πρώτα να συμβουλευτούν κάποιον γιατρό.

Πηγή: newsbeast.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top