Έτοιμος να προσφύγει στο ΕΔΑΔ για να αποδείξει την αθωότητά του, δηλώνει ο Ν. Σαρκοζί

Έτοιμος να προσφύγει στο ΕΔΑΔ για να αποδείξει την αθωότητά του, δηλώνει ο Ν. Σαρκοζί

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί δήλωσε σήμερα ότι είναι έτοιμος να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ), προκειμένου να αποδείξει την αθωότητά του.

 
Στην πρώτη δημόσια αντίδρασή του, αφότου δικαστήριο τον έκρινε χθες ένοχο για διαφθορά, ο Νικολά Σαρκοζί ανέφερε σε στην Le Figaro ότι άσκησε έφεση κατά της απόφασης και ότι «ίσως να χρειαστεί να συνεχίσω αυτήν τη μάχη έως το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».
 
«Θα είναι οδυνηρό για εμένα το να πρέπει να προσφύγω, προκειμένου να καταδικαστεί η ίδια μου η χώρα, όμως είμαι έτοιμος για αυτό, διότι αυτό θα είναι το τίμημα της δημοκρατίας», επισήμανε, προσθέτοντας πως δεν θα θέσει υποψηφιότητα για τις προεδρικές εκλογές του 2022, όμως θα στηρίξει έναν υποψήφιο εν ευθέτω χρόνω.
 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πάει Καναδά για προσέλκυση επενδύσεων ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - Αναλυτικά το πρόγραμμα επαφών

Πάει Καναδά για προσέλκυση επενδύσεων ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - Αναλυτικά το πρόγραμμα επαφών

Στο πλαίσιο της εκστρατείας για την ενίσχυση της διεθνούς εικόνας της Κυπριακής Δημοκρατίας ως αξιόπιστου και ελκυστικού επενδυτικού προορισμού, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης αναχωρεί σήμερα το πρωί για το Τορόντο του Καναδά.

BEST OF TOTHEMAONLINE