Συνεδρία διάρκειας έξι ωρών για το Κυπριακό στις 19 Μαρτίου αποφάσισε η σύσκεψη αρχηγών στη Βουλή

Συνεδρία διάρκειας έξι ωρών για το Κυπριακό στις 19 Μαρτίου αποφάσισε η σύσκεψη αρχηγών στη Βουλή

Ειδική συνεδρία για το Κυπριακό την Παρασκευή, 19 Μαρτίου, διάρκειας έξι ωρών, με τίτλο «Οι εξελίξεις στο Κυπριακό, ενόψει και της άτυπης διάσκεψης για την Κύπρο», αποφασίστηκε στη σημερινή σύσκεψη αρχηγών και εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών κομμάτων που έγινε στην Βουλή.

 
Η συνεδρία θα αρχίσει στις 10.00 το πρωί και θα τελειώσει στις 6.00 το απόγευμα, με δύο ώρες διάλειμμα το μεσημέρι από τις 13.00 μέχρι τις 15.00.
 
Σε δηλώσεις μετά την σύσκεψη αρχηγών, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ Νίκος Τορναρίτης είπε ότι η σύσκεψη αποδέχθηκε την πρόταση του ΔΗΣΥ για ορισμό ειδικής συνεδρίας του Σώματος για συζήτηση με τίτλο «Οι εξελίξεις στο Κυπριακό, ενόψει και της άτυπης διάσκεψης για την Κύπρο».
 
Η ειδική αυτή συνεδρία θα πραγματοποιηθεί στις 19 Μαρτίου και θα είναι ολοήμερη, σημείωσε.
 
Δημοψήφισμα για μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, η σύσκεψη συζήτησε και την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για τη διενέργεια ενός παγκύπριου δημοψηφίσματος με ημερομηνία διεξαγωγής την 30η Μαΐου, 2021 που είναι η ημερομηνία διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών, στο οποίο θα τεθεί ενώπιον του λαού το ερώτημα αν είναι επιθυμητή ή όχι η μεταρρύθμιση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
 
Η σύσκεψη αποφάσισε να αποστείλει το θέμα για συζήτηση στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών όπου συζητείται το θέμα της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Όλα τα βλέμματα στην Άγκυρα - Η Λευκωσία αναμένει το τουρκικό «πράσινο φως»

Κυπριακό: Όλα τα βλέμματα στην Άγκυρα - Η Λευκωσία αναμένει το τουρκικό «πράσινο φως»

Έντονος διπλωματικός πυρετός βρίσκεται σε εξέλιξη γύρω από το Κυπριακό, με τη Λευκωσία να στρέφει πλέον το βλέμμα στην Άγκυρα και να αναμένει τις κινήσεις της τουρκικής ηγεσίας. Η επόμενη φάση των προσπαθειών, για επανέναρξη των συνομιλιών. φαίνεται να εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το κατά πόσο η Τουρκία θα επιλέξει να ανταποκριθεί στα μηνύματα που μεταφέρονται από τα Ηνωμένα Έθνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

BEST OF TOTHEMAONLINE