ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άφησαν πίσω τους διαφωνίες και συζήτησαν για Κυπριακό Αβέρωφ-Κυπριανού

Άφησαν πίσω τους διαφωνίες και συζήτησαν για Κυπριακό  Αβέρωφ-Κυπριανού

 Πέραν από κάθε πολιτική διαφωνία συζήτησαν σήμερα ο Άντρος Κυπριανού κι ο Αβέρωφ Νεοφύτου για το Κυπριακό.

 «Το μέλλον και η επιβίωση του τόπου και του λαού μας πρέπει να ξεπερνά τα κομματικά πλαίσια» ήταν οι πρώτες δηλώσεις του Γ.Γ. ΑΚΕΛ μετά το πέρας της συνάντησης του με τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου.

Ο Γ.Γ του ΑΚΕΛ ανέφερε ότι έχουν καταθέσει ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας από τις 8 Δεκεμβρίου ολοκληρωμένη πρόταση για το πως θα έπρεπε να χειριστεί τις εξελίξεις. «Επιμένουμε ότι το πλαίσιο λύσης του Κυπριακού πρέπει να είναι η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία με πολιτική ισότητα όπως ερμηνεύεται από τα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ», ανέφερε.

«Να αξιοποιήσουμε στο έπακρο την άτυπη διάσκεψη… Να υποχρεώσουμε την Τουρκία με την στάση την οποία θα τηρήσουμε και τα επιχειρήματα που θα αναπτύξουμε να επιστρέψει στο συμφωνημένο πλαίσιο λύσης» ανέφερε ο Άντρος Κυπριανού, με στόχο την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων και να καταλήξουμε το συντομότερο με συμφωνία.

«Είμαστε στη διάθεση του συνόλου των πολιτικών κομμάτων να συζητήσουμε με γνώμονα για να υπηρετήσουμε τα καλώς νοούμενα συμφέροντας της πατρίδας μας», κατέληξε ο Άντρος Κυπριανού.  του ΑΚΕΛ.

Αβέρωφ Νεοφύτου

«Πιο αισιόδοξος» φεύγει από την συνάντησή του με τον Γ.Γ του ΑΚΕΛ δήλωσε ο Αβέρωφ Νεοφύτου,

«Μας ενώνει ένα κοινό όραμα κι ένας κοινός στόχος να δούμε την πατρίδα μας επανενωμένη».

για την επανένωση της μοιρασμένης μας πατρίδας» είπε από την πλευρά του αμέσως μετά σε δηλώσεις του ο Αβέρωφ Νεοφύτου, σημειώνοντας πάντως ότι αριστερός και κουμουνιστής δεν πρόκειται να γίνει ποτέ. Κατανοώντας ότι ούτε και ο Άντρος Κυπριανού θα συμμεριστεί τις απόψεις του σε θέματα οικονομίας.

«Κάποτε χάνουμε, κάποτε κερδίζουμε, αν χάσουμε πατρίδα δεν μπορούμε να την ξανακερδίσουμε. Πρέπει να στείλουμε το μήνυμα πως συναισθανόμενοι τόσο για τις ιστορικές στιγμές όσο και  την μας ευθύνη», ανέφερε ο Αβέρωφ Νεοφύτου.

«Θα ‘μαστε καταραμένοι κι απ’ αυτή τη γενιά και την επόμενη αν αφήσουμε δευτερεύοντα συνθήματα να μας παρεμποδίσουν από το να δούμε το μεγάλο ζήτημα του τόπου μας, που δεν έχουμε χρόνια μπροστά μας», δήλωσε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου δήλωσε καταληκτικά ότι «στόχος είναι να απαλλαχτούμε από τα κατοχικά στρατεύματα να επικρατήσουν οι αρχές για τις οποίες αγωνιζόμαστε, μια δίκαιη διευθέτηση του Κυπριακού, να έχει το δικαίωμα κάθε Κύπριος  της ελεύθερης εγκατάστασης».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Το μεσημέρι της Δευτέρας καταχωρείται το αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή - Γίνονται οι τελευταίες αλλαγές

Το μεσημέρι της Δευτέρας καταχωρείται το αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή - Γίνονται οι τελευταίες αλλαγές

Το μεσημέρι της Δευτέρας αναμένεται να καταχωρηθεί στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο από τη νομική ομάδα του Γενικού Εισαγγελέα, αίτημα για παύση του Γενικού Ελεγκτή, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top