ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Έντονος ο Δρ. Καραγιάννης: «Νομίζω δεν πάμε καλά, τα rapid test πρέπει να γίνονται, τελεία και παύλα»

Έντονος ο Δρ. Καραγιάννης: «Νομίζω δεν πάμε καλά, τα rapid test πρέπει να γίνονται, τελεία και παύλα»

Καλεσμένος στην εκπομπή του ΡΙΚ «Πρώτη ενημέρωση», ήταν ο καθηγητής μοριακής ιολογίας και μέλος της Επιστημονικής Ομάδας, Δρ. Πέτρος Καραγιάννης.

Ο κ. Καραγιάννης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με τα αυξημένα κρούσματα των τελευταίων ημερών.

Αρχικά είπε ότι «η Λεμεσός αντιπροσωπεύει το 68% των κρουσμάτων της Κύπρου. Πρέπει να δείξουμε κάποια υπευθυνότητα. Να μας δώσουν χρόνο για να αυξήσουμε τους εμβολιασμούς. Πρέπει να γίνονται τα γρήγορα τεστ. Τελεία και παύλα. Τις αντιδράσεις αυτές τις βλέπουμε και σε άλλες χώρες να βγαίνουν και να κάνουν θέμα για το σύνολο της υγείας. Με του ψύλλου πήδημα έχουμε αντιδράσεις. Αυτό είναι παραλογισμός».

Έπειτα ανέφερε «επί καθημερινής βάσης προσθέτουμε 50 κρούσματα και ξεπεράσαμε τις 100 νοσηλείες μέσα σε 1-2 μέρες. Νομίζω δεν πάμε καλά. Αν δεν είμαστε προσεχτικοί δεν μας βλέπω να προχωρούμε σε περεταίρω χαλαρώσεις. Ίσως ξεπεράσουμε τα 400 κρούσματα. Υπάρχει περιθώριο αλλά θα εξαρτηθεί από την επόμενη εβδομάδα, ίσως δούμε εισαγωγές στη ΜΕΘ. Ο δείκτης αναπαραγωγής του ιού έχει ξεπεράσει το 1%, νομίζω θ’ ανακοινωθεί σήμερα».

Καταληκτικά είπε πως «είναι διάφοροι παράγοντες, ο κόσμος κουράστηκε και δεν προσέχει. Συμπολίτες μας δεν φορούν τις μάσκες τους και όταν τους κάνεις παρατήρηση δεν το δέχονται. Τα παιδιά μπορεί να τα τηρούν στο σχολείο, ωστόσο μέσα στις στάσεις και τα λεωφορεία ποιος ξέρει τι γίνεται. Είναι ενδοοικογενειακά και στους χώρους εργασίας το πρόβλημα. Οι επαφές στα σπίτια είναι μέχρι 4 άτομα».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top