«Πέρασε» από τη Γερουσία το πακέτο των 1,9 τρισ. δολαρίων του Μπάιντεν

«Πέρασε» από τη Γερουσία το πακέτο των 1,9 τρισ. δολαρίων του Μπάιντεν

Έπειτα από ώρες συζητήσεων, εντατικών διαπραγματεύσεων και μιας μαραθώνιας ψηφοφορίας, η αμερικανική Γερουσία ενέκρινε τελικά το Σάββατο 6/3 το σχέδιο ανακαμψης ύψους 1,9 τρισ. δολαρίων του προέδρου Τζο Μπάιντεν για την πρώτη οικονομία παγκοσμίως που επλήγη από την πανδημία, υιοθετώντας ένα από τα μεγαλύτερα νομοθετικά πακέτα στην ιστορία των ΗΠΑ.

 

Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε χάρη στις ψήφους των Δημοκρατικών γερουσιαστών μόνο, λαμβάνοντας 50 ψήφους υπέρ έναντι 49. Το κείμενο θα επιστρέψει την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή των Αντιπροσώπων όπου οι Δημοκρατικοί, που αποτελούν την πλειοψηφία, θα πρέπει να το εγκρίνουν γρήγορα, ώστε ο Τζο Μπάιντεν να μπορέσει να το επικυρώσει έως τις 14 Μαρτίου, πριν από την προβλεπόμενη αναστολή της καταβολής των επιδομάτων ανεργίας.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τελευταία Ολομέλεια Βουλής: Η «καυτή» ατζέντα πριν την αυτοδιάλυση – Στο επίκεντρο το μεταναστευτικό και οι αναπομπές του ΠτΔ

Τελευταία Ολομέλεια Βουλής: Η «καυτή» ατζέντα πριν την αυτοδιάλυση – Στο επίκεντρο το μεταναστευτικό και οι αναπομπές του ΠτΔ

Με μια «καυτή» και πολυσύνθετη ατζέντα συνεδριάζει την Πέμπτη 23 Απριλίου στις 11 το πρωί για τελευταία φορά με την παρούσα σύστασή της η Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων πριν από την αυτοδιάλυσή της, θέτοντας στο επίκεντρο κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την ενέργεια, την εκπαίδευση, αλλά κυρίως τη μεταναστευτική πολιτική της χώρας.

BEST OF TOTHEMAONLINE