Υπουργείο Παιδείας: «Κανένα παιδί δεν θα επαναλάβει την σχολική χρονιά»

Υπουργείο Παιδείας: «Κανένα παιδί δεν θα επαναλάβει την σχολική χρονιά»

«Δεν πρέπει να μιλάμε για χάσιμο της χρονιάς από κανένα παιδί» απαντά στις ανησυχίες που εξέφρασε η Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, ο Προϊστάμενος Ασφάλειας και Υγείας του Υπουργείου Παιδείας και Διευθυντής Μέσης, Ηλίας Μαρκάτζης.

Σε επικοινωνία του TOthemaONLINE με τον κύριο Μαρκάτζης μας λέχθηκε ότι «Οι οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας αλλά και του Υπουργείου Υγείας ήταν ξεκάθαρες. Κανένα παιδί δεν μένει εκτός εκπαίδευσης επειδή αρνείται να κάνει το rapid test, αλλά προσφέρεται η εξ αποστάσεως εκπαίδευση».

Για τις ανησυχίες γονέων δήλωσε επίσης ότι όντας και ο ίδιος γονιός δεν βλέπει κίνδυνο επανάληψης της χρονιάς από μαθητές λόγω των μέτρων. «Το Υπουργείο Παιδείας αλλά και του Υγείας κάνει τον αγώνα του και όποτε είναι δυνατόν τα παιδιά βρίσκονται στο σχολείο, αλλά και πάλι όποτε δεν είναι πάλι κάνουν μάθημα μέσω της τηλεκπαίδευσης»

Όσο για το ποσοστό που έχουν κάνει rapid test και βρίσκονται στα σχολεία την παρούσα στιγμή μας ανέφερε ότι αυτό ξεπερνά το 90%, δεδομένο που αφήνει ικανοποιημένο το Υπουργείο Υγείας.  

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ανέλαβε επίσημα τα ηνία της ΕΕ η Κύπρος: Έμφαση στην ασφάλεια, την ειρήνη και την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση

Ανέλαβε επίσημα τα ηνία της ΕΕ η Κύπρος: Έμφαση στην ασφάλεια, την ειρήνη και την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση

Με επίκεντρο την ενίσχυση της ευρωπαϊκής ασφάλειας, τη στρατηγική αυτονομία και την ειρήνη στην περιοχή, η Κύπρος ανέλαβε επίσημα την Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το πρώτο εξάμηνο του 2026.

BEST OF TOTHEMAONLINE