ΥΠΕΣ σε ΑΚΕΛ: «Υπερασπιζόμαστε τον τόπο μας έναντι της λαθρομετανάστευσης και των μεθόδων που η Τουρκία μηχανεύεται»

ΥΠΕΣ σε ΑΚΕΛ: «Υπερασπιζόμαστε τον τόπο μας έναντι της λαθρομετανάστευσης και των μεθόδων που η Τουρκία μηχανεύεται»

Απάντηση στο ΑΚΕΛ για την απόφαση της Κυβέρνησης να εμποδίσει την παράνομη είσοδο μεταναστών από την πράσινη γραμμή δίνει το Υπουργείο Εσωτερικών.

Επικαλούμενη τον Κανονισμό της Πράσινης Γραμμής 866/2004 αναφέρει ότι  ο έλεγχος και η αποτελεσματική επιτήρηση όλου του μήκους της πράσινης γραμμής «αποτελεί υποχρέωση της Κυβέρνησης ώστε να αποτρέπεται η παράνομη διέλευση από υπηκόους τρίτων χωρών που δεν διαθέτουν άδεια παραμονής ή έγκυρο ταξιδιωτικό έγγραφο».

«Αντί λοιπόν το ΑΚΕΛ να θέτει ερωτήματα για την απόλυτα εναρμονισμένη με τον Κανονισμό ενέργεια της Κυβέρνησης, καλό θα ήταν να απαντήσει στην κοινωνία που ανησυχεί, εάν η θέση του είναι να συνεχίσουμε να ανεχόμαστε ανεξέλεγκτα αύξηση των μεταναστευτικών ροών με τις οποίες μας τροφοδοτεί η κατοχική Τουρκία μέσω των κατεχομένων», αναφέρει στην ανακοίνωση του το Υπουργείο Εσωτερικών.

Στην συνέχεια δίνει ως παράδειγμα τον Έβρο, «Όσο για την αποτελεσματικότητα του μέτρου και παρά το γεγονός ότι σαφώς δεν πρόκειται να επιλύσει στην ολότητα του το πρόβλημα, παραπέμπουμε στην εφαρμογή ανάλογων μέτρων στον Έβρο»

Σε συνεννόηση με τις τοπικές αρχές και με σκοπό τη «συνέχιση των παρεχόμενων διευκολύνσεων προς τους γεωργούς μας, αλλά και τους κατοίκους των ακριτικών περιοχών» προχωρούν στη λήψη μέτρων σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών. «Σε αντίθεση με όσα το ΑΚΕΛ διακηρύττει, εισπράττουν τις ενέργειες της κυβέρνησης σαν κίνηση παροχής αυξημένης ασφάλειας», όπως αναφέρει.

Ενήμεροι  Ευρωπαϊκή Ένωση, Ηνωμένα Έθνη αλλά και αριθμός πρεσβευτών λέγει το Υπουργείο «για την άσκηση αυτού του κυριαρχικού μας δικαιώματος που ποσώς δεν υποδηλώνει αποδοχή των τετελεσμένων».

«Το μήνυμα μας σαφές. Υπερασπιζόμαστε τον τόπο μας έναντι της λαθρομετανάστευσης και των μεθόδων που η Τουρκία μηχανεύεται για να πλήξει άλλη μια φορά την Κυπριακή Δημοκρατία», καταλήγουν στην ανακοίνωση τους.

 

Η ανακοίνωση του ΑΚΕΛ 

«Η απόφαση της κυβέρνησης να στήσει φράκτη 11 χιλιομέτρων κατά μήκος της Πράσινης Γραμμής για να ανακόψει τις μεταναστευτικές ροές από τα κατεχόμενα, ενώ κάθε άλλο παρά εξυπηρετεί τον διακηρυγμένο στόχο, στέλνει και επικίνδυνα πολιτικά μηνύματα. Πέραν του γεγονότος ότι πουθενά στον κόσμο δεν λύθηκε το μεταναστευτικό με φράκτες και τείχη, εγείρονται επιπρόσθετα ερωτήματα:

Ποια μηνύματα στέλνει η κυπριακή κυβέρνηση, σε μια κρίσιμη πολιτικά συγκυρία, με μια ενέργεια που παραπέμπει σε οριοθέτηση συνόρου της Κυπριακής Δημοκρατίας;  Ακριτικές κοινότητες διαμαρτύρονται για αυτή την εξέλιξη. Άρα προκύπτει το ερώτημα αν έχει προηγηθεί οποιαδήποτε διαβούλευση με τις κοινότητες αυτές, κάτοικοι των οποίων διέρχονται ή ασκούν γεωργικές δραστηριότητες στις περιοχές αυτές».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ κοιτάζουν το 2028: Η εσωτερική μάχη, οι συμμαχίες και η μεγάλη πολιτική αναμέτρηση που ήδη ξεκίνησε

ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ κοιτάζουν το 2028: Η εσωτερική μάχη, οι συμμαχίες και η μεγάλη πολιτική αναμέτρηση που ήδη ξεκίνησε

Οι προεδρικές εκλογές του 2028 μπορεί να βρίσκονται ακόμη σε απόσταση, όμως πολιτικά, η κούρσα έχει ήδη ξεκινήσει. Όχι με επίσημες εξαγγελίες υποψηφιοτήτων, αλλά με κινήσεις στρατηγικής, μετρήσεις, δημόσιες παρεμβάσεις, εσωκομματικές ζυμώσεις και κυρίως, με την προσπάθεια των δύο μεγάλων κομμάτων, να καθορίσουν από νωρίς τους όρους της επόμενης μεγάλης αναμέτρησης.

BEST OF TOTHEMAONLINE