ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νουρής: «Η ανεκτικότητα των εταίρων μας στην Τουρκία δεν μπορεί να συνεχιστεί»

Νουρής: «Η ανεκτικότητα των εταίρων μας στην Τουρκία δεν μπορεί να συνεχιστεί»

Συνάντηση με τον Έλληνα Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, είχε, σήμερα, στην Αθήνα, ο Κύπριος Υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Νουρής, ο οποίος σε δηλώσεις του σημείωσε ότι «η ανεκτικότητα των εταίρων μας στην Τουρκία δεν μπορεί να συνεχιστεί».

 
Κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων των δύο Υπουργών, ο κ. Νουρής σημείωσε ότι συζητήθηκαν οι εξελίξεις γύρω από την προσπάθεια που γίνεται για κατάληξη σε μια ενιαία ευρωπαϊκή πολιτική Μετανάστευσης και Ασύλου και τόνισε ότι η διευρυμένη σύνθεση του κλιμακίου της κυπριακής αντιπροσωπείας καταδεικνύει και τη σπουδαιότητα και τη σημασία που αποδίδει η Λευκωσία στην επίσκεψη.
 
«Τα προβλήματα που οι δυο αδελφές χώρες αντιμετωπίζουν στον χώρο τη Μετανάστευσης και του Ασύλου είναι καλά γνωστά. Η Κύπρος έφτασε δυστυχώς να καταγράφει μια ανεπιθύμητη πρωτιά τα τέσσερα τελευταία χρόνια με το ποσοστό των αιτητών ασύλου να έχει πλησιάσει το 4% του πληθυσμού της ημικατεχόμενης μας πατρίδας», σημείωσε ο Κύπριος Υπουργός Εσωτερικών και πρόσθεσε ότι «την ίδια ώρα καλούμαστε και οι δυο χώρες να αντιμετωπίσουμε και να διαχειριστούμε τις ροές από την Τουρκία, η οποία δυστυχώς συνεχίζει να παραμένει στο απυρόβλητο των εταίρων μας». «Αυτή η ανεκτικότητα δεν μπορεί να συνεχιστεί», σημείωσε.
 
Παράλληλα, ο κ. Νουρής συνεχάρη τον κ. Μηταράκη για την πρωτοβουλία να συγκαλέσει στην Αθήνα στις 19 και 20 Μαρτίου μια Σύνοδο με φυσική παρουσία των πέντε Υπουργών Εσωτερικών των χωρών πρώτης γραμμής, προκειμένου να συζητηθεί η προσπάθεια εξεύρεσης μιας κοινής συνισταμένης για να υπάρξει μια ενιαία ευρωπαϊκή πολιτική Μετανάστευσης και Ασύλου, που ειλικρινά τόσο πολύ την έχει ανάγκη η Ευρώπη.
 
Από την πλευρά του ο κ. Μηταράκης υπογράμμισε ότι Ελλάδα και η Κύπρος αντιμετωπίζουν κοινές προκλήσεις στη διαχείριση του μεταναστευτικού, ευρισκόμενες στην πρώτη γραμμή των πιέσεων από την Ανατολή.
 
«Σήμερα και αύριο θα συζητήσουμε πώς μπορούμε να διαχειριστούμε καλύτερα αυτή την κατάσταση, πώς μπορούμε να προασπίσουμε αποτελεσματικά τα ευρωπαϊκά σύνορα, αλλά και πώς μπορούμε να πετύχουμε καλύτερα αποτελέσματα από τη διαπραγμάτευση σε ευρωπαϊκό επίπεδο του νέου Συμφώνου Μετανάστευσης και Ασύλου», είπε.

Και οι δύο χώρες, πρόσθεσε, «έχουμε εκφράσει ανησυχίες για τα όσα μέχρι στιγμής προβλέπει το Σύμφωνο, την ανισορροπία μεταξύ των αυξημένων ευθυνών των κρατών που βρίσκονται στα εξωτερικά σύνορα και της περιορισμένης αλληλεγγύης από τα υπόλοιπα κράτη-μέλη».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top