Google Play Store Apple Store
World News Media Themasports lifenewscy Socialista
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νουρής: «Η ανεκτικότητα των εταίρων μας στην Τουρκία δεν μπορεί να συνεχιστεί»

Νουρής: «Η ανεκτικότητα των εταίρων μας στην Τουρκία δεν μπορεί να συνεχιστεί»

Συνάντηση με τον Έλληνα Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, είχε, σήμερα, στην Αθήνα, ο Κύπριος Υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Νουρής, ο οποίος σε δηλώσεις του σημείωσε ότι «η ανεκτικότητα των εταίρων μας στην Τουρκία δεν μπορεί να συνεχιστεί».

 
Κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων των δύο Υπουργών, ο κ. Νουρής σημείωσε ότι συζητήθηκαν οι εξελίξεις γύρω από την προσπάθεια που γίνεται για κατάληξη σε μια ενιαία ευρωπαϊκή πολιτική Μετανάστευσης και Ασύλου και τόνισε ότι η διευρυμένη σύνθεση του κλιμακίου της κυπριακής αντιπροσωπείας καταδεικνύει και τη σπουδαιότητα και τη σημασία που αποδίδει η Λευκωσία στην επίσκεψη.
 
«Τα προβλήματα που οι δυο αδελφές χώρες αντιμετωπίζουν στον χώρο τη Μετανάστευσης και του Ασύλου είναι καλά γνωστά. Η Κύπρος έφτασε δυστυχώς να καταγράφει μια ανεπιθύμητη πρωτιά τα τέσσερα τελευταία χρόνια με το ποσοστό των αιτητών ασύλου να έχει πλησιάσει το 4% του πληθυσμού της ημικατεχόμενης μας πατρίδας», σημείωσε ο Κύπριος Υπουργός Εσωτερικών και πρόσθεσε ότι «την ίδια ώρα καλούμαστε και οι δυο χώρες να αντιμετωπίσουμε και να διαχειριστούμε τις ροές από την Τουρκία, η οποία δυστυχώς συνεχίζει να παραμένει στο απυρόβλητο των εταίρων μας». «Αυτή η ανεκτικότητα δεν μπορεί να συνεχιστεί», σημείωσε.
 
Παράλληλα, ο κ. Νουρής συνεχάρη τον κ. Μηταράκη για την πρωτοβουλία να συγκαλέσει στην Αθήνα στις 19 και 20 Μαρτίου μια Σύνοδο με φυσική παρουσία των πέντε Υπουργών Εσωτερικών των χωρών πρώτης γραμμής, προκειμένου να συζητηθεί η προσπάθεια εξεύρεσης μιας κοινής συνισταμένης για να υπάρξει μια ενιαία ευρωπαϊκή πολιτική Μετανάστευσης και Ασύλου, που ειλικρινά τόσο πολύ την έχει ανάγκη η Ευρώπη.
 
Από την πλευρά του ο κ. Μηταράκης υπογράμμισε ότι Ελλάδα και η Κύπρος αντιμετωπίζουν κοινές προκλήσεις στη διαχείριση του μεταναστευτικού, ευρισκόμενες στην πρώτη γραμμή των πιέσεων από την Ανατολή.
 
«Σήμερα και αύριο θα συζητήσουμε πώς μπορούμε να διαχειριστούμε καλύτερα αυτή την κατάσταση, πώς μπορούμε να προασπίσουμε αποτελεσματικά τα ευρωπαϊκά σύνορα, αλλά και πώς μπορούμε να πετύχουμε καλύτερα αποτελέσματα από τη διαπραγμάτευση σε ευρωπαϊκό επίπεδο του νέου Συμφώνου Μετανάστευσης και Ασύλου», είπε.

Και οι δύο χώρες, πρόσθεσε, «έχουμε εκφράσει ανησυχίες για τα όσα μέχρι στιγμής προβλέπει το Σύμφωνο, την ανισορροπία μεταξύ των αυξημένων ευθυνών των κρατών που βρίσκονται στα εξωτερικά σύνορα και της περιορισμένης αλληλεγγύης από τα υπόλοιπα κράτη-μέλη».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ταξίδια: Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι – Τα τριήμερα που χάνονται, οι δημοφιλέστεροι προορισμοί Χριστουγέννων και η ανησυχία

Ο πολύχρονος αγώνας των αφανών ηρώων στα ασθενοφόρα για κατοχύρωση - «Είμαστε άτυπα μόνο διασώστες, δεν έχουμε μητρώο»

Πέφτει η θερμοκρασία και... φέρνει βροχές το Σαββατοκύριακο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Τα μέτρα της Αστυνομίας για την παρέλαση της 1ης Οκτωβρίου - Ποιοι δρόμοι επηρεάζονται

Σεισμική δόνηση στην Κύπρο - Έγινε αισθητή σε περιοχές της Λεμεσού

Παρέδωσε τη σκυτάλη η Δόξα – Η ευχή της στον νέο Αναπληρωτή Κυβερνητικό Εκπρόσωπο – Δείτε φωτογραφία



Θέλει να συγκρατήσει το κρατικό μισθολόγιο ο Κεραυνός, αλλά… - «Βροχή» τα αιτήματα για αποπαγοποίηση 100άδων θέσεων στο Δημόσιο ενώπιον της Βουλής

Θέλει να συγκρατήσει το κρατικό μισθολόγιο ο Κεραυνός, αλλά… - «Βροχή» τα αιτήματα για αποπαγοποίηση 100άδων θέσεων στο Δημόσιο ενώπιον της Βουλής

Την ώρα που ο Υπουργός Οικονομικών, Μάκης Κεραυνός, διαμηνύει ότι μία από τις βασικές επιδιώξεις, τόσο του ιδίου όσο και του κρατικού προϋπολογισμού για το 2024, είναι η συγκράτηση του κρατικού μισθολογίου και της απασχόλησης στο δημόσιο τομέα, εντούτοις, συνεχίζεται η «βροχή» αιτημάτων για αποδέσμευση εκατοντάδων θέσεων στο δημόσιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top