Την εκτίμηση ότι η ΕΕ διολισθαίνει συνεχώς υπέρ της Τουρκίας και σιγά σιγά "πάει να εξελιχθεί σε καταλύτη, όχι για σωστή λύση του Κυπριακού, αλλά καταλύτη και μοχλό πίεσης για να νομιμοποιήσουμε εμείς το αποτέλεσμα της Τουρκικής εισβολής και κατοχής", διατυπώνει σε ανακοίνωση η Αδούλωτη Κερύνεια.
Στην ανακοίνωση εκφράζει το φόβο ότι αυτή η κλιμάκωση της Ευρωπαϊκής στάσης θα κορυφωθεί στην άτυπη πενταμερή "στην οποία αλόγιστα πάνε να εγκλωβισθούν, Ελλάδα και Κύπρος" υποστηρίζοντας ότι μέσω του Ύπατου Εκπροσώπου Ζοζέπ Μπορέλ "η Ευρωπαϊκή Ένωση ζητεί και άλλους συμβιβασμούς, πέραν της σωρείας συμβιβασμών που ήδη έγιναν".
Η Αδούλωτη Κερύνεια εκτιμά ότι η παρουσία της ΕΕ στην άτυπη πενταμερή, εξυπηρετεί σκοπιμότητα και καλεί κάθε Κύπριο πατριώτη "να ενεργήσει από τώρα, προς κάθε κατεύθυνση και με κάθε τρόπο ώστε, να μην συμμετάσχει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σε πενταμερή ως κοινοτάρχης και η Κυπριακή Δημοκρατία να επανατοποθετήσει το Κυπριακό στη σωστή του βάση".
Ειδήσεις σήμερα:
Ακύρωση διαγωνισμού για το νέο κτίριο της Νομικής Υπηρεσίας – Η επίσημη ανακοίνωση του Υπ. Μεταφορών
Κασσελάκης: Τηρεί την δέσμευσή του και επισκέπτεται την Κύπρο - Πότε έρχεται
Επεισόδια στη Λεμεσό: Χειροπέδες σε 26χρονο - Συνδέθηκε επιστημονικά με φωτιά σε κουρείο
Qatargate: Ελεύθερος ο Παντσέρι - Ήταν σε κατ' οίκον περιορισμό
Θανατηφόρο στη Λεμεσό: «Μίλησε» η νεκροτομή επί της σορού της 65χρονης Γεωργίας - Τα ευρήματα
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις