ΚΟΣΜΟΣ

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου διόρισε προσωπικό απεσταλμένο για τον πολιτικό διάλογο στη Γεωργία

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου διόρισε προσωπικό απεσταλμένο για τον πολιτικό διάλογο στη Γεωργία

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel διόρισε τον Christian Danielsson  ως προσωπικό του απεσταλμένο, στον πολιτικό διάλογο για τον οποίο μεσολαβεί στην ΕΕ στη Γεωργία.

 
Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος Michel ανέθεσε στον Christian Danielsson, σε συνεργασία με τον Ύπατο Εκπρόσωπο Borrell, να συμμετάσχει στην προσπάθεια διαμεσολάβησης που υποστηρίζεται από την ΕΕ στη Γεωργία, μετά την επανέναρξη του πολιτικού διαλόγου κατά την επίσκεψη του Προέδρου Michel στην Τιφλίδα την 1η Μαρτίου.

Ο κ. Danielsson θα μεσολαβήσει στην επανέναρξη του διαλόγου μεταξύ των πολιτικών κομμάτων της Γεωργίας, σε στενή συνεργασία με τον Πρέσβη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Γεωργία, Carl Hartzell, με σκοπό να ξεπεραστούν οι τρέχουσες πολιτικές εντάσεις στη Γεωργία.

Ο κ.Danielsson θα ταξιδέψει στη Γεωργία τις επόμενες ημέρες για να συμμετάσχει με όλους τους ενδιαφερόμενους στη διαδικασία.

Ο Πρόεδρος Michel και ο Ύπατος Εκπρόσωπος Borrell ενθαρρύνουν όλους τους πολιτικούς παράγοντες στη Γεωργία να δεσμευτούν πλήρως στον διάλογο με εποικοδομητικό πνεύμα και με σκοπό την επίτευξη αμοιβαία αποδεκτών αποτελεσμάτων, προς όφελος μιας σταθερής, δημοκρατικής και προσανατολισμένης στη μεταρρύθμιση Γεωργίας, ικανής να πετύχει με επιτυχία προχωρήσει στην φιλοευρωπαϊκή πορεία

Σημειώνεται ότι ο Christian Danielsson υπήρξε στο παρελθόν Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Σουηδίας πριν γίνει Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το 2011. Το 2013 έγινε Γενικός Διευθυντής Διεύρυνσης και το 2015 διορίστηκε Γενικός Διευθυντής για τις διαπραγματεύσεις γειτονίας και διεύρυνσης. Σήμερα είναι επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Κομισιόν στη Σουηδία.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μαχητικό F-16 συνετρίβη σε εθνικό πάρκο των ΗΠΑ - Η κατάσταση υγείας του πιλότου

Μεγάλη Τετάρτη υπό την «σκιά» της Εργατικής Πρωτομαγιάς: Οι αγώνες για το 8ωρο και το πώς ξεκίνησε στην Κύπρο

Από τις λαμπάδες μέχρι τα κόκκινα αυγά και τις φλαούνες: 8+1 παραδοσιακά, πασχαλινά έθιμα στην Κύπρο

Έτσι θα λειτουργήσουν οι χώροι εστίασης το Πάσχα – Τι θα γίνει με τις αυξήσεις τιμών    

Γνωστή Κύπρια φωτογραφίζεται με εσώρουχα μπροστά στον καθρέφτη - Δείτε εικόνα

Άφιξη μεταναστών: Έφτασαν με ταχύπλοο σκάφος στον κατεχόμενο Λιμνίτη και πέρασαν πεζοί στις ελεύθερες περιοχές



Κυπριακό: Εξελίξεις μετά το Πάσχα βλέπει ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - Ανοιχτό και το ενδεχόμενο για παρέμβαση της ΕΕ

Κυπριακό: Εξελίξεις μετά το Πάσχα βλέπει ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - Ανοιχτό και το ενδεχόμενο για παρέμβαση της ΕΕ

Η διασύνδεση του Κυπριακού με τα ευρωτουρκικά ήταν και παραμένει μία από τις επιδιώξεις του Προέδρου Χριστοδουλίδη, ο οποίος ξεκίνησε εδώ και μήνες ένα μαραθώνιο επαφών με ηγέτες της ΕΕ φτάνοντας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τον περασμένο Απρίλιο όπου σύμφωνα με την κυβέρνηση, υλοποιήθηκε ο στόχος που έθεσε από την αρχή, δηλαδή η διασύνδεση των ευρωτουρκικών με την πρόοδο στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top