ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

«Κλειδώνουν» οι σημαντικές χαλαρώσεις από το Υπουργικό - Άνοιγμα εστίασης και παράταση κέρφιου σε πρώτο πλάνο

«Κλειδώνουν» οι σημαντικές χαλαρώσεις από το Υπουργικό - Άνοιγμα εστίασης και παράταση κέρφιου σε πρώτο πλάνο

Σημαντικές χαλαρώσεις, για αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων κατά της διασποράς των κορωνοϊού στην Κύπρο, αποφασίζει σήμερα (10/3) το Υπουργικό Συμβούλιο.

Οι προτάσεις που φαίνεται να έχουν «κλειδώσει» αφορούν στην κυκλοφορία, η οποία θα επιτρέπεται πλέον μέχρι τις 11 το βράδυ, στο άνοιγμα χώρων εστίασης και καφετεριών, καθώς και στην επιστροφή των μαθητών των Γυμνασίων στις τάξεις τους (σ.σ. δεν αποκλείεται να μεταφερθεί για τις 22 Μαρτίου).

Οι νέες χαλαρώσεις αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή από τις 16 Μαρτίου, με τις προτάσεις που «κλείδωσαν» να οδηγούνται σήμερα προς έγκριση στο Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο θα πάρει και τις τελικές αποφάσεις.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Υπουργείου, ο Υπουργός Υγείας δεν θα παραθέσει συνέντευξη Τύπου για παρουσίαση των αποφάσεων, αλλά η ενημέρωση των πολιτών θα γίνει με σχετική δήλωσή του μετά την ολοκλήρωση του Υπουργικού. 

Υπενθυμίζεται ότι το Υπουργικό Συμβούλιο είναι προγραμματισμένο για τις 09:30 πμ και με την ολοκλήρωσή του θα γίνουν οι σχετικές δηλώσεις. 

Δύο παραμένουν τα sms

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ο αριθμός των μηνυμάτων sms που δικαιούνται να αποστείλουν για έγκριση διακίνησης οι πολίτες, παραμένουν δύο και δεν αναμένεται να αρθούν πριν από το τέλος Μαρτίου.

Συναθροίσεις σε σπίτια

Σε σχέση με τις συναθροίσεις σε σπίτια, το επικρατέστερο σενάριο είναι όπως από τις 16 Μαρτίου θα επιτραπούν οι συναθροίσεις μέχρι τα δέκα άτομα.

Άγνωστο πότε ανοίγουν τα ξενοδοχεία

Σε σχέση με το άνοιγμα της ξενοδοχειακής βιομηχανίας παραμένει για την ώρα άγνωστο πότε θα γίνει.

Ωστόσο, απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παρακαθίσει σε σύσκεψη με τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Ξενοδόχων, στην παρουσία του Υπουργού Υγείας, Κωνσταντίνου Ιωάννου, ενώ τις επόμενες μέρες αναμένεται και η λήψη περαιτέρω αποφάσεων.

Η ολοκλήρωση του πρωτοκόλλου για λειτουργία χώρων εστίασης

Το πρωτόκολλο που θα διέπει τη λειτουργία των χώρων εστίασης δεν έχει ετοιμαστεί ακόμα, ενώ αναμένεται ότι η ολοκλήρωσή του θα γίνει οριστικά σήμερα. 

Το πρωτόκολλο θα αφορά, μεταξύ άλλων, τον μέγιστο αριθμό ατόμων που μπορεί να εξυπηρετείται στους χώρους εστίασης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έκλεισε εκνευρισμένος την σύνδεση ο Βαβούσκος «Με ειρωνεύεστε»: Η αμφισβήτηση και ο καταστατικός χάρτης για Μονή Αββακούμ

Δουλειά με το ζόρι στον καύσωνα: Πόσα εξώδικα εκδόθηκαν - Εργοτάξια τερμάτισαν την λειτουργία τους λόγω παραβάσεων

Ανάλυση: Σε νέα εποχή οι σχέσεις ΗΠΑ – Κύπρου – Διεθνολόγος εξηγεί στο «Τ» για την άρση της υποχρέωσης για έκδοση visas

«Καμένη γη»: Πέραν των 3000 δεκαρίων γεωργικής γης επηρεάστηκαν από πυρκαγιές στην Πάφο - Χάθηκαν και ζώα

Ανέλαβε καθήκοντα ο νέος Υφυπουργός - Πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης και παραλαβής του χαρτοφυλακίουΑνέλαβε καθήκοντα ο νέος Υφυπουργός - Πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης και παραλαβής του χαρτοφυλακίου

Ανέλαβε καθήκοντα ο νέος Υφυπουργός - Πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης και παραλαβής του χαρτοφυλακίου

Το χαρτοφυλάκιο μετανάστευσης και ασύλου παρέλαβε σήμερα, 19 Ιουνίου 2024, από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνο Ιωάννου, ο Υφυπουργός Μετανάστευσης και Διεθνούς Προστασίας δρ Νικόλας Α. Ιωαννίδης, κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top