ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Κύπρο την Πέμπτη για επίσκεψη εργασίας ο Κροάτης ΥΠΕΞ

Στην Κύπρο την Πέμπτη για επίσκεψη εργασίας ο Κροάτης ΥΠΕΞ

Επίσκεψη εργασίας στην Κύπρο θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη ο Υπουργός Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Κροατίας  Gordan Grlić Radman, ο οποίος θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και θα έχει διευρυμένες διαβουλεύσεις στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης θα συναντηθεί στις 11 Μαρτίου, με τον Κροάτη ομόλογό του και στο πλαίσιο των επαφών τους, αρχικά σε κατ’ ιδίαν συνάντηση και στη συνέχεια σε διευρυμένες διαβουλεύσεις με τη συμμετοχή υπηρεσιακών αντιπροσωπειών, ο κ. Χριστοδουλίδης θα έχει την ευκαιρία να ενημερώσει τον Κροάτη ΥΠΕΞ για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, υπό το φως της εν εξελίξει πρωτοβουλίας του Γενικού Γραμματέα OHE που στοχεύει στην επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για επίλυση του Κυπριακού στη βάση της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας. 
 
Κατά τη διάρκεια των διαβουλεύσεων, οι δύο Υπουργοί αναμένεται να εξετάσουν τρόπους για την περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων Κύπρου-Κροατίας, σε ένα αριθμό από τομείς, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται η έρευνα και η καινοτομία, η ναυτιλία, ο τουρισμός και η επιχειρηματικότητα. Θα έχουν επίσης την ευκαιρία να συζητήσουν θέματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, με επικέντρωση μεταξύ άλλων, στην αντιμετώπιση της πανδημίας, στις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας, στο μεταναστευτικό, στη Διεύρυνση και στη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης. Περαιτέρω, θα ανταλλάξουν απόψεις για περιφερειακά ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος, μεταξύ των οποίων και για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και στα Δυτικά Βαλκάνια.
 
Στη συνέχεια, οι δύο Υπουργοί θα υπογράψουν Μνημόνιο Συναντίληψης μεταξύ του Υπουργείου Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Υπουργείου Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Κροατίας για Πολιτικές Διαβουλεύσεις.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Πτώμα στη Σωτήρα: Πιθανόν το πρόσωπο να βρισκόταν σε βάρκα με μετανάστες - Τα σενάρια που μελετούν οι ανακριτές

Η Τόνια Σωτηροπούλου μας γνωρίζει τη μαμά της - Δείτε φωτογραφία



Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Σε συναγερμό τέθηκαν οι Αρχές το μεσημέρι της Τρίτης (23/04, μετά από απόπειρα φόνου στη Λακατάμια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top