Απάλλαξε από τα καθήκοντά του τον αρχηγό του στρατού ο Πρωθυπουργός της Αρμενίας

Απάλλαξε από τα καθήκοντά του τον αρχηγό του στρατού ο Πρωθυπουργός της Αρμενίας

Ο Πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν ανακοίνωσε ότι ο αρχηγός του γενικού επιτελείου Ονίκ Γκασπαριάν απαλλάσσεται από τα καθήκοντά του σήμερα.


Ο κ. Πασινιάν, στην εξουσία στην πρώην σοβιετική δημοκρατία από το 2018, βρέθηκε αντιμέτωπος με πολιτική κρίση καθώς ο στρατός απαίτησε να υποβάλλει την παραίτησή του, εξωθώντας τον να καταγγείλει απόπειρα πραξικοπήματος και να εκδώσει διάταγμα με το οποίο έπαυε τον επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων.

Ωστόσο ο Πρόεδρος Αρμέν Σαρκισιάν, ο οποίος αρνήθηκε να υπογράψει το διάταγμα, συνεχίζει να μην αναγνωρίζει την καθαίρεση του υποστρατήγου Γκασπαριάν, βαθαίνοντας την κρίση.

Μερικές ώρες αργότερα αφού η Κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι η αποπομπή κορυφαίου στρατηγού των ενόπλων δυνάμεων τέθηκε σε ισχύ, οι επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων στην Αρμενία επανέλαβαν το αίτημά τους για παραίτηση του Πασινιάν, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων και υψηλόβαθμοι αξιωματικοί είχαν καλέσει στα τέλη Φεβρουαρίου τον Πασινιάν να εγκαταλείψει την εξουσία στην πρώην σοβιετική δημοκρατία.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πώς ο Τραμπ κατάφερε να πείσει Ισραήλ και Ιράν να συμφωνήσουν σε κατάπαυση πυρός - Όλο το παρασκήνιο

Πώς ο Τραμπ κατάφερε να πείσει Ισραήλ και Ιράν να συμφωνήσουν σε κατάπαυση πυρός - Όλο το παρασκήνιο

Ξεκίνησε με μια ισοπεδωτική επίθεση τα ξημερώματα της προηγούμενης Κυριακής (22/06) σε ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις από αμερικανικά Stealth βομμβαρδιστικά. Αυτό που ακολούθησε ήταν μια εκπληκτική επίδειξη διπλωματίας στο παρασκήνιο, μία προαναγγελθείσα πυραυλική επίθεση σε αμερικανική βάση και ένα ξέσπασμα του αμερικανού προέδρου Τραμπ που έστρεψε τα «πυρά» του προς τους ηγέτες του Ισραήλ και του Ιράν. Το αποτέλεσμα, το πρωί της Τρίτης (24/06), ήταν κατάπαυση του πυρός μεταξύ Ιράν και Ισραήλ.

BEST OF TOTHEMAONLINE