Ιταλία: 187 μετανάστες διασώθηκαν σε θαλάσσια περιοχή κοντά στη Λαμπεντούζα

Ιταλία: 187 μετανάστες διασώθηκαν σε θαλάσσια περιοχή κοντά στη Λαμπεντούζα

Η ιταλική ακτοφυλακή και άλλες υπηρεσίες εντόπισαν τρία πλεούμενα με μετανάστες σε θαλάσσια περιοχή κοντά στο νησάκι Λαμπεντούζα μέσα σε μερικές ώρες.

Συνολικά 187 άνθρωποι διασώθηκαν και μεταφέρθηκαν στην Ιταλία από το απόγευμα της Τρίτης μέχρι χθες, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων adnkronos.
 
Ένα πρώτο πλεούμενο με 53 μετανάστες, ανάμεσά τους παιδιά, εντοπίστηκε από σκάφος της ακτοφυλακής. Πλοίο της αστυνομίας εντόπισε ένα δεύτερο με 19 μετανάστες. Το τρίτο πλεούμενο που εντοπίστηκε μετέφερε 115 μετανάστες. Σύμφωνα με δεδομένα του ιταλικού υπουργείου Εσωτερικών, στη χώρα έχουν φθάσει σχεδόν 6.000 μετανάστες μέχρι στιγμής φέτος. Κάθε χρόνο χιλιάδες μετανάστες αποπειρώνται τον επικίνδυνο διάπλου της Μεσογείου, κυρίως μέσω της Τυνησίας και της Λιβύης, για να φθάσουν σε χώρες της Ευρώπης.
 
Πάνω από 1.200 πρόσφυγες και μετανάστες έχασαν τη ζωή τους στη Μεσόγειο το 2020, στη μεγάλη πλειονότητά τους στη θαλάσσια οδό της κεντρικής Μεσογείου, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Υπόθεση «Σάντυ»: Κλείνει το ενδεχόμενο διορισμού ποινικών ανακριτών η Κυβέρνηση - Στη Νομική Υπηρεσία ο φάκελος

Υπόθεση «Σάντυ»: Κλείνει το ενδεχόμενο διορισμού ποινικών ανακριτών η Κυβέρνηση - Στη Νομική Υπηρεσία ο φάκελος

Εκτός συζήτησης τίθεται πλέον το ενδεχόμενο διορισμού ανεξάρτητου ποινικού ανακριτή για την υπόθεση Σάντη, με το Υπουργικό Συμβούλιο να αποσύρεται από οποιαδήποτε περαιτέρω εμπλοκή στην ανακριτική διαδικασία, ενώ τα πορίσματα της Europol, αναμένονται άμεσα, ακόμη και εντός των επόμενων ημερών. Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές για το θέμα, το FBI βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με την Αστυνομία.

BEST OF TOTHEMAONLINE