Α. Κυπριανού για συρματόπλεγμα: «Τέτοιου είδους ενέργειες… σκέφτηκε μόνον ο Τράμπ»

Α. Κυπριανού για συρματόπλεγμα: «Τέτοιου είδους ενέργειες… σκέφτηκε μόνον ο Τράμπ»

Κατέκρινε για ακόμη μια φορά την κίνηση της Κυβέρνησης για τοποθέτηση συρματοπλέγματος στην πράσινη γραμή ο Γ.Γ. ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, ενώ συνέκρινε την ενέργεια αυτή με την  κίνηση Τραμπ και Όρμπαν.

Καλεσμένος στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο», στο Σίγμα, ανέφερε ότι οι σχεδιασμοί επί Κυβέρνησης Χριστόφια  εκτός από τη μείωση θητείας της Εθνικής Φρουράς, που προχώρησε η Κυβέρνηση Αναστασιάδη, προνοούσε επίσης αξιοποίηση τεχνολογικών μέσων για επιτήρηση της πράσινης γραμμής. «Όταν έγινε ο σχεδιασμός επί Δημήτρη Χριστόφια την μείωση της, προνοούσε εκείνος ο σχεδιασμός ότι θα αξιοποιούνταν τεχνολογικά μέσα για να επιτηρούμε την πράσινη γραμμή, τέτοιο πράγμα δεν έγινε μέχρι σήμερα. Ενώ η Κυβέρνηση προχώρησε στη μείωση της θητείας, προχώρησε στο κλείσιμο φυλακίων στην πράσινη γραμμή και δεν προχώρησε ταυτόχρονα να καλύψει με κάμερες επιτήρησης την πράσινη γραμμή για να ξέρουμε τι ακριβώς γίνεται. Η άποψη μου είναι ότι η ριζική λύση σ’ αυτά τα προβλήματα θα προέλθει από τη λύση στο Κυπριακό. Εδώ θα πρέπει να επικεντρωθεί η προσοχή της Κυβέρνησης.», ανέφερε ο κύριος Κυπριανού.

Ενώ συνέχισε λέγοντας, «να πω ότι τέτοιου είδους ενέργειες, συρματοπλέγματα, είναι ενέργειες τις οποίες σκέφτηκε μόνον ο κύριος Τράμπ και ο Κύριος Όρμπαν στην Ουγγαρία, κανένας άλλος δεν σκέφτηκε αυτού του είδους τις προσεγγίσεις. Μόνο εκείνοι σκέφτηκαν να αντιμετωπίσουν με τέτοιο τρόπο για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα με τους μετανάστες».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Στο 78% οι εισηγήσεις που υιοθετήθηκαν – Η Κυβέρνηση απαντά για το Γνωμοδοτικό

Στο 78% οι εισηγήσεις που υιοθετήθηκαν – Η Κυβέρνηση απαντά για το Γνωμοδοτικό

Το σύστημα επιλογής μελών ημικρατικών οργανισμών δεν είναι τέλειο και γίνονται ενέργειες για βελτίωσή του, όμως είναι σαφώς καλύτερο από αυτό που υπήρχε προηγουμένως, όταν βασικό κριτήριο ήταν η κομματική ταυτότητα, δήλωσε το Σάββατο στο ΚΥΠΕ ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Αντωνίου, χαρακτηρίζοντας «άδικη» την κριτική κατά της Κυβέρνησης σε σχέση με τους πρόσφατους διορισμούς σε Διοικητικά Συμβούλια ημικρατικών οργανισμών, αφού όπως είπε, οι εισηγήσεις του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου υιοθετήθηκαν σε ποσοστό 78%.

BEST OF TOTHEMAONLINE