ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Κύπρος: Είκοσι καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση ενώπιον της Αστυνομίας

Κύπρος: Είκοσι καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση ενώπιον της Αστυνομίας

Είκοσι καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση βρίσκονται ενώπιον της Αστυνομίας, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου της Δύναμης, Χρίστος Ανδρέου.

Ερωτηθείς για το θέμα των καταγγελιών για σεξουαλική παρενόχληση, ο κ. Ανδρέου είπε ότι «όσον αφορά τις συγκεκριμένες υποθέσεις από την ημέρα που είδαν το φως της δημοσιότητας, είχαμε μέχρι σήμερα 20 καταγγελίες».
 
«Ενδεχομένως, οι καταγγελίες τούτες να αυξηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα γιατί αναμένονται τις επόμενες μέρες να ληφθούν και κάποιες νέες καταθέσεις από νέα πρόσωπα, τα οποία ήδη έχουν αποταθεί τηλεφωνικά εκ πρώτης με το Τμήμα, το οποίο διερευνά τις υποθέσεις αυτές», πρόσθεσε.
 
Σημείωσε ότι «έχουμε μέχρι στιγμής, όμως, 20 καταγγελίες, από τις οποίες οι 9 βρίσκονται ακόμα υπό διερεύνηση, κάποιες βρίσκονται στο στάδιο της διερεύνησης, κάποιες άλλες είναι στο τελικό τους στάδιο».     
 
Υπάρχουν, συνέχισε ο κ. Ανδρέου, εφτά καταγγελίες, οι οποίες έχουν ήδη καταχωρηθεί ενώπιον δικαστηρίων είτε Επαρχιακά είτε Κακουργιοδικεία και υπάρχουν και ακόμα τέσσερις, οι οποίες ολοκληρώθηκαν οι εξετάσεις και βρίσκονται στην Νομική Υπηρεσία για μελέτη και οδηγίες για τον παραπέρα χειρισμό τους.
 
 Όπως είπε ο κ. Ανδρέου, η θέση τους είναι ότι αυτές οι υποθέσεις πρέπει να διερευνώνται τάχιστα και λόγω της φύσεως, παρά το γεγονός ότι κάποιες αναφέρονται σε πριν αρκετά χρόνια.
 
«Για μας σημασία έχει οι υποθέσεις να διερευνώνται άμεσα και για αυτό και η Ειδική Ομάδα έχει ενισχυθεί με ανακριτές, ώστε να ολοκληρώνονται όσο το δυνατό πιο γρήγορα οι εξετάσεις και να καταχωρούνται ενώπιον δικαστηρίων. Ο λόγος που γίνεται τούτο είναι να αποφεύγεται ο επηρεασμός είτε μαρτύρων είτε των παραπονουμένων όσον αφορά τη διαδικασία εκδίκασης», συμπλήρωσε.
 
Όπως ανέφερε, «ζητούμε από τον κόσμο να καταγγέλλονται όσον το δυνατό πιο σύντομα, πριν γίνονται σοβαρότερες ή επαναλαμβανόμενες».
 
«Οι υποθέσεις αυτές δικάζονται ενώπιον δικαστηρίων, όπου είναι ο τελικός κριτής όσον αφορά κατά πόσο κάποιο πρόσωπο είναι ένοχος ή όχι. Για να είμαστε και δίκαιοι. Να μην ξεχνάμε και το τεκμήριο της αθωότητας», κατέληξε.  

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top