ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Η Λεμεσός δίνει τον τόνο των χαλαρώσεων - Τι αλλάζει για καφετέριες και εστιατόρια

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Η Λεμεσός δίνει τον τόνο των χαλαρώσεων - Τι αλλάζει για καφετέριες και εστιατόρια

Με την κρίσιμη σύσκεψη του Υπουργικού Συμβουλίου να βρίσκεται σε εξέλιξη (Παρασκευή 12 Μαρτίου - Ώρα 09κ30) τα σενάρια για την ανακοίνωση των πολυσυζητημένων χαλαρώσεων δίνουν και παίρνουν.

Με στόχο και σκοπό να βρεθεί η χρυσή τομή μεταξύ δημόσιας υγείας και ομαλοποίησης της επιδημιολογικής εικόνας που να έρχεται σε συνάρτηση με την επανεκκίνηση της 'κανονικής' λειτουργίας χώρων εστίασης (καφετέριες, εστιατόρια, ταβέρνες) γίνονται διαβουλεύσεις επί διαβουλεύσεων με τον υπουργό Υγείας, Κωνσταντίνο Ιωάννου να μεταφέρει ενώπιον Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη και Υπουργικού Συμβουλίου τις εισηγήσεις των επιδημιολόγων.

Σε προηγούμενο ρεπορτάζ μας είχαμε αναφέρει τα πιθανότερα σενάρια που τέθηκαν επί τάπητος ενώ ζυγίζοντας όλες τις παραμέτρους επικρατέστερο εξ'αυτών θεωρούμε το άνοιγμα των χώρων εστίασης από την ερχόμενη Τρίτη (16 Μαρτίου) με ακόμη πιο αυστηροποιημένα πρωτόκολλα.

Πληροφορίες του ThemaOnline μάλιστα αναφέρουν πως οι εισηγήσεις για λειτουργία αποκλειστικά των εξωτερικών χώρων στην εστίαση αλλά και η ενδεχόμενη μείωση στο μέγιστο αριθμό ατόμων ανά τραπέζι (από 6 που είχε προκριθεί αρχικά σε 4) αποτελεί και την αρχική σύσταση της επιστημονικής ομάδας η οποία εξ'αρχής διαφωνούσε με την υποδοχή θαμώνων σε εξωτερικούς χώρους.

Με την επιβαρυμένη κατάσταση λοιπόν στη Λεμεσό να δίνει τον τόνο και με το σενάριο να παρθούν μέτρα τοπικού χαρακτήρα -μετά το μίνι φιάσκο σε Λεμεσό και Πάφο- να μοιάζει πάρα πολύ απομακρυσμένο αναμένεται μεν να επιτραπεί το άνοιγμα όπως είχε αρχικά εξαγγελθεί, με τα υγειονομικά πρωτόκολλα σαφώς αυστηροποιημένα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top