ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΓΝ ΛΕΜΕΣΟΥ: Χτυπάει καμπανάκι κινδύνου ο υπεύθυνος του θαλάμου Covid - 'Ασθενείς αρνούνται να νοσηλευτούν....'

ΓΝ ΛΕΜΕΣΟΥ: Χτυπάει καμπανάκι κινδύνου ο υπεύθυνος του θαλάμου Covid - 'Ασθενείς αρνούνται να νοσηλευτούν....'

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο υπεύθυνος του θαλάμου για ασθενείς με κορωνοϊό, του ΓΝ Λεμεσού, Δρ. Ανδρέας Κωστή, καθώς το τελευταίο διάστημα καταγράφεται η μεγαλύτερη εισαγωγή ασθενών που χρήζουν νοσηλεία, μεταξύ αυτών και ένας 23χρονος.

 
Η κατάσταση είναι δραματική, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Δρ. Κωστή, καθώς από την περασμένη Παρασκευή ο θάλαμος έχει φτάσει στα όρια του, με 68 ασθενείς, ενώ υπογράμμισε ότι έχει μειωθεί ο αριθμός ηλικιωμένων και παρουσιάζεται αύξηση στην εισαγωγή ασθενών μικρότερων ηλικιών, «οι οποίοι πλέον νοσούν σοβαρά».
 
Χαρακτηριστικό της κρισιμότητας της κατάστασης, είπε ο Δρ.Κωστή, είναι ότι «μέσα σε μια εβδομάδα φτάσαμε, από τους 80 ασθενείς που χρειάστηκαν να νοσηλευτούν, στους 190 χθες βράδυ και ο αριθμός τους συνεχίζει να αυξάνεται».

«Ήδη από την προηγούμενη Παρασκευή ήμασταν στα όρια πληρότητας, οπόταν στέλνουμε ασθενείς και στα δυο άλλα νοσοκομεία, τόσο στο Παραλίμνι όσο και στη Λευκωσία», εξήγησε και πρόσθεσε ότι «χθες έγινε εισαγωγή 23χρονου, χωρίς υποκείμενο νόσημα, ο οποίος παρουσιάζει πνευμονία και αναπνευστική ανεπάρκεια».

Ερωτηθείς κατά πόσο η αύξηση της μέτριας ή βαριάς νόσησης σε νεαρότερες ηλικίες οφείλεται στον μεταλλαγμένο ιό, ανέφερε ότι  «για να προλάβουμε να επεξεργαστούμε τα δεδομένα και να δώσουμε την απάντηση, ούτως ώστε να ξέρουμε πώς να το διαχειριστούμε, χρειαζόμαστε χρόνο. Αν δεν έχουμε χρόνο για να σταθεροποιηθεί η κατάσταση και ξεφύγει και άλλο, θα είναι θεωρητική η συζήτηση μας πλέον».
 
Ανέφερε δε ότι τις τελευταίες τρεις μέρες έγιναν 12 διασωληνώσεις ασθενών στο ΓΝ Λεμεσού, ενώ δυο ακόμη ετοιμάζονται για σήμερα, υποδεικνύοντας ότι όλοι οι διασωληνωμένοι ασθενείς μεταφέρονται στη συνέχεια στο ΓΝ Λευκωσίας.

Επιπρόσθετα, υπογράμμισε ότι καταγράφονται περιπτώσεις ατόμων που αρνούνται να νοσηλευτούν αλλά μετά από λίγες μέρες επιστρέφουν αναγκαστικά για νοσηλεία σε πολύ χειρότερη κατάσταση και σημείωσε ότι «όσοι έχουν συνυπάρχοντα νοσήματα πρέπει να έρχονται πρώιμα στο νοσοκομείο σε συνεννόηση με τον προσωπικό τους ιατρό».
 
Ο υπεύθυνος του θαλάμου για ασθενείς Covid-19 του ΓΝ Λεμεσού, είπε επίσης ότι είναι κατανοητό πως ο κόσμος κουράστηκε όλο αυτόν τον καιρό, ωστόσο θεωρεί ότι πρέπει να κάνει ακόμη λίγη υπομονή.
 
«Βρισκόμαστε προς το τέλος, λόγω των εμβολιασμών. Σε δυο μήνες θα έχουμε καθαρίσει, χρειάζεται υπομονή», συμπλήρωσε.
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top