ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Ερευνα στη Σκωτία δείχνει μείωση μετάδοσης κορωνοϊού μετά από 2 δόσεις εμβολίου Pfizer και AstraZeneca

Ερευνα στη Σκωτία δείχνει μείωση μετάδοσης κορωνοϊού μετά από 2 δόσεις εμβολίου Pfizer και AstraZeneca

Δύο δόσεις του εμβολίου τόσο της Pfizer όσο και της AstraZeneca περιορίζουν σημαντικά τις πιθανότητες μετάδοσης του κορωνοϊού, είναι το πόρισμα νέας μεγάλης έρευνας στη Σκωτία.


Η υπηρεσία Δημόσια Υγεία Σκωτίας και το Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης μελέτησαν τον αντίκτυπο των εμβολιασμών σε 300.000 εργαζόμενους στο σύστημα υγείας NHS και στα μέλη των νοικοκυριών τους από τις 8 Δεκεμβρίου, πρώτη ημέρα εμβολιασμών στη Σκωτία, έως και τις 3 Μαρτίου.

Συγκρίνοντας τα θετικά κρούσματα μεταξύ των συγκατοίκων των γιατρών και νοσηλευτών κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο κίνδυνος μετάδοσης είναι κατά τουλάχιστον 30% μικρότερος όταν οι εργαζόμενοι στο NhS έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου.

Μετά και από τη δεύτερη δόση ο κίνδυνος μετάδοσης στους συγκατοίκους ήταν κατά τουλάχιστον 54% μειωμένος.

Η Δρ Νταϊάν Στόκτον από τη Δημόσια Υγείας χαρακτήρισε τα ευρήματα «ενθαρρυντικά», αλλά τόνισε ότι για να αποτραπεί πληρέστερα ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού πρέπει όλοι οι πολίτες να τηρούν τους κανόνες υγιεινής εν μέσω πανδημίας.

 

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Καζάνει που «βράζει» είναι η Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ σε αντίποινα για το φονικό χτύπημα του δεύτερου στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έχει δεσμευτεί να απαντήσει στην Τεχεράνη και σταθμίζει τις επιλογές του για το τι θα κάνει. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top