ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Συγκινούν οι γονείς του μικρού Παναγιώτη – Κατάφερε να κερδίσει την μάχη στην Γερμανία

Συγκινούν οι γονείς του μικρού Παναγιώτη – Κατάφερε να κερδίσει την μάχη στην Γερμανία

Συνέντευξη σε Γερμανικό περιοδικό έδωσαν οι γονείς του μικρού Παναγιώτη, ο οποίος υποφέρει από την μέρα που γεννήθηκε με την  πολύ σπάνια ασθένεια της ημιμεγαλοεγκεφαλοπάθειας, ο οποίος χρειάστηκε νοσηλεία Μακάρειο Νοσοκομείο όταν γεννήθηκε στις 16 Νοεμβρίου του 2020 και αργότερα μεταφέρθηκε σε Νοσοκομείο στην Γερμανία.

Ο Παναγιώτης αναρρώνει από την εγχείρηση εγκεφάλου, στην παιδονευρολογική κλινική Rehab Ηohenstücken στο Brandenburg an der Havel, με τον γιατρό Jörn Lange, που τον παρακολουθεί προσεκτικά, να τονίζει πως «Ήταν τυχερός που εγχειρίστηκε τόσο νωρίς».

Όπως αναφέρει: «Μετακινεί απαλά το μικρό του κορμάκι με τα πόδια και τα χέρια. Έχει κινητικές δεξιότητες και στις δυο πλευρές του σώματος του, πράγμα που σημαίνει ότι το υγιής μισό του εγκεφάλου του αναλαμβάνει τις κινητικές λειτουργίες της άρρωστης πλευράς του εγκεφάλου», πράγμα που το χαρακτηρίζει ως καλό σημάδι, υπογραμμίζοντας πως: «Ο Παναγιώτης θα μπορούσε να είναι παράλυτος από την μία πλευρά.».

Οι γονείς του μικρού Παναγιώτη, οι οποίοι δύσκολα συνεννοούνται με τους γιατρούς στην Γερμανία, καθώς δεν μιλούν την γλώσσα, έχουν έντονη ανησυχία για το πώς θα εξελιχτεί ο Παναγιώτης διανοητικά με μόνο ένα ημισφαίριο εγκεφάλου, με τον γιατρό να απαντά: «Πιθανό να αναπτυχθεί διανοητικά αργοπορημένα αλλά και μια φυσιολογική ανάπτυξη είναι πιθανή», και την μητέρα του να μην μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυα της και τον σύζυγο της να την παρηγορεί.

Όταν όμως άκουσαν τον παιδονευρολόγο Jörn Lange να τους λέει πως το παιδί τους θα μιλήσει, θα ακούσει και θα μπορεί να δει, ένιωσαν ανακουφισμένοι και το μόνο που θέλουν είναι να επιστρέψουν με το παιδάκι τους πίσω στην Κύπρο.

Όπως αναφέραμε και σε παλαιότερο άρθρο στο ThemaOnline, οι γονείς του μικρού Παναγιώτη εξέφρασαν θερμές ευχαριστίες  προς την Γενική Διευθύντριά του Υπουργείου Υγείας κα. Χριστίνα Γιαννάκη, αναφέροντας πως είναι ο μόνος άνθρωπος που ενδιαφέρθηκε και φρόντισε να μεταφερθεί ο Παναγιώτης στην Γερμανία, σε ένα από τα καλύτερα Νοσοκομεία της Ευρώπη.

Στη Γερμανία ο μικρός Παναγιώτης μετά από παρέμβαση της κας. Γιαννάκη – «Οι υπόλοιπες πόρτες ήταν κλειστές», λένε οι γονείς του

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top