ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιέσεις Αναστασιάδη και αντιστάσεις Τσαβούσογλου – Ο ΟΗΕ αποφασίζει…

Πιέσεις Αναστασιάδη και αντιστάσεις Τσαβούσογλου – Ο ΟΗΕ αποφασίζει…

Σε μια συνεχή πορεία εξελίξεων για το Κυπριακό βρισκόμαστε ενόψει και της άτυπης πενταμερής μεταξύ 27 – 29 Απριλίου στη Γενεύη.

Η πενταμερής έχει ως στόχο να διαφανεί κατά πόσο οι δύο πλευρές έχουν κοινό έδαφος, έτσι ώστε να μπορούν να προχωρήσουν σε διαπραγματεύσεις για λύση του Κυπριακού. Κάτι που ωστόσο φέρνει και τις πρώτες αντιπαραθέσεις πριν καν αρχίσουν.

Όπως διαφαίνεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης δεν υποχωρεί στο αίτημα του να συμμετέχει και η Ευρωπαϊκή Ένωση στην άτυπη συνάντηση, κάτι που ο Τούρκος υπουργός ΥΠΕΞ αρνείται κατηγορηματικά, αφού όπως είχε αναφέρει σε πρόσφατες δηλώσεις του: «Η ΕΕ δεν είναι μέρος των διαπραγματεύσεων και δεν μπορεί να είναι».

Την απόφαση κατά πόσο η ΕΕ θα πάρει μέρος στις διαπραγματεύσεις θα πάρουν τα Ηνωμένα Έθνη. Παρ’ όλα αυτά μέχρι στιγμής προσκλήσεις έχουν λάβει οι δύο ηγέτες και οι εγγυήτριες δυνάμεις, χωρίς να έχει αποσταλεί καμία πρόσκληση στο παρόν στάδιο στην ΕΕ.

Το θέμα αναμένεται να συζητήσει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης με τους αρχηγούς κομμάτων στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 16 Μαρτίου. Ο ΠτΔ θα ενημερώσει για τα όσα έχει συζητήσει με την Τζέιν Χολ Λουτ και θα συζητήσει γενικότερα τα ζητήματα στο Κυπριακό.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top