ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Το κορωνοπάρτι της Λεμεσού απειλεί τις χαλαρώσεις - Στο κόκκινο η ανησυχία

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Το κορωνοπάρτι της Λεμεσού απειλεί τις χαλαρώσεις - Στο κόκκινο η ανησυχία

Διάχυτη είναι πλέον η ανησυχία και ο προβληματισμός μετά τις εικόνες συνωστισμού που παρακολουθήσαμε χθες βράδυ (Κυριακή 14/3) μετά την ολοκλήρωση των καρναβαλίστικων εκδηλώσεων στη Λεμεσό.

Εκατοντάδες συμπατριώτες μας επιδόθηκαν σε ξέφρενο πάρτυ -ιδιαίτερα στην περιοχή του παλιού λιμανιού- με τις αποστάσεις, μάσκες, μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και υγειονομικά να μοιάζουν με... άγνωστες λέξεις για όσους παρευρέθηκαν.

Το γεγονός αυτό, πέραν της οργής και αγανάκτησης της κοινής γνώμης, ενδέχεται να επιφέρει και αλυσιδωτά προβλήματα στην τεράστια προσπάθεια που καταβάλλεται για σταδιακή αποκλιμάκωση των μέτρων. Όπως έχουμε παρατηρήσει και στο παρελθόν τέτοιες εικόνες ενδέχεται -σε βάθος δύο εβδομάδων- να οδηγήσουν σε περαιτέρω επιβάρυνση της επιδημιολογικής εικόνας.

Με το άνοιγμα της εστίασης να βρίσκεται προ των πυλών αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς πως οποιαδήποτε εστία μετάδοσης ή έκρηξη κρουσμάτων -ακόμη και τοπικού χαρακτήρα- ενδέχεται να ‘φρενάρει’ τις χαλαρώσεις με την επιστημονική/συμβουλευτική ομάδα να έχει τονίσει επανειλημμένα πως πρέπει να αποφευχθεί οποιοδήποτε πισωγύρισμα.

Με το σύστημα υγείας να δέχεται αφόρητη πίεση και τα μέτρα που λαμβάνονται να είναι πλέον οριζόντιου χαρακτήρα, είναι πλέον ορατός ο κίνδυνος να υπάρξει φρένο στις χαλαρώσεις με αποκλειστικό στόχο και σκοπό να θωρακιστούν τα νοσηλευτήρια.

Ας ελπίσουμε πως τα χθεσινοβραδινά συμβάντα αποτελούν απλά μια κακή παρένθεση στην συνολική συμπεριφορά των πολιτών και η... υγειονομική βόμβα που πήγε να πυροδοτηθεί θα απενεργοποιηθεί χωρίς να υπάρξουν επιβαρύνσεις και απώλειες.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top