ΕΜΑ: Δεν έχει αλλάξει η ανάλυση κινδύνου επί του εμβολίου της ΑΖ σε σχέση με τις θρομβώσεις

ΕΜΑ: Δεν έχει αλλάξει η ανάλυση κινδύνου επί του εμβολίου της ΑΖ σε σχέση με τις θρομβώσεις

O EMA συνεχίζει και εξετάζει τα διαθέσιμα στοιχεία γύρω από τις αναφερόμενες περιπτώσεις θρομβοεμβολικών επεισοδίων σε άτομα που είχαν εμβολιαστεί με το εμβόλιο της AstraZeneca, αλλά προς το παρόν δεν προκύπτουν στοιχεία που να αλλάζουν ή να επιβαρύνουν την ανάλυση κινδύνου - οφέλους του εμβολίου, δήλωσε σήμερα ο Μάρκο Καβαλιέρι, επικεφαλής του τομέα εμβολίων και βιολογικών απειλών του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, απευθυνόμενος στην Επιτροπή Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. 


Ο ίδιος σημείωσε ότι ο ΕΜΑ εξετάζει και την υποκείμενη παθολογία των παθόντων στις συγκεκριμένες περιπτώσεις. 

Επιπλέον τόνισε ότι ο ΕΜΑ εργάζεται για την ταχύτερη μελλοντική έγκριση εμβολίων για τις μεταλλάξεις, είτε με ταχύτερη διαδικασία, όπως συμβαίνει με τα εμβόλια για τη γρίπη ή με σύμπτυξη της άδειας για πολλές παραλλαγές σε μια διαδικασία. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Μαίνεται ο πόλεμος ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν – Εκατέρωθεν χτυπήματα, συλλήψεις για κατασκοπεία από το Ιράν

LIVE: Μαίνεται ο πόλεμος ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν – Εκατέρωθεν χτυπήματα, συλλήψεις για κατασκοπεία από το Ιράν

Συνεχίζονται για ένατη μέρα οι εκατέρωθεν επιθέσεις που εξαπέλυσαν στη διάρκεια της νύχτας Ιράν και Ισραήλ. Από την ισραηλινή επίθεση στην πόλη Κομ, κοντά στο πυρηνικό εργοστάσιο του Φορντό, έχασαν τη ζωή τους δύο άτομα, εκ των οποίων το ένα 16 ετών. Οι (IDF) έβαλαν στο στόχαστρο εγκαταστάσεις αποθήκευσης και εκτόξευσης πυραύλων. Τις πρώτες πρωινές ώρες, ήχησαν σειρήνες συναγερμού για πυραυλική επίθεση από το Ιράν στο κεντρικό τμήμα του Ισραήλ, υποχρεώνοντας χιλιάδες κατοίκους να σπεύσουν στα καταφύγια. Μαρτυρίες που επικαλείται το Reuters έκαναν λόγο για εκρήξεις που ακούστηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Τελ Αβίβ.Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν αργότερα ότι αναχαιτίστηκαν με επιτυχία όλοι οι πύραυλοι και δεν υπήρξαν αναφορές για θύματα.

BEST OF TOTHEMAONLINE