ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Η κατάσταση σε καφετέριες και εστιατόρια - Θηλιά στο λαιμό τα πρωτόκολλα

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Η κατάσταση σε καφετέριες και εστιατόρια - Θηλιά στο λαιμό τα πρωτόκολλα

Το πολυαναμενόμενο άνοιγμα της εστίασης μπορεί να τέθηκε -επί της ουσίας- σε εφαρμογή από σήμερα (Τρίτη 16 Μαρτίου) όμως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς όπως τα περίμεναν ιδιοκτήτες και θαμώνες.

Αυτό γιατί μετά τη χθεσινοβραδινή δημοσιοποίηση του πρωτοκόλλου λειτουργίας των χώρων εστίασης υπήρξαν έντονες αντιδράσεις, τόσο από Σύνδεσμο και ιδιοκτήτες, όσο και από μεγάλη μερίδα του κόσμου.

Πέραν της αργοπορημένης -όπως την χαρακτηρίζουν- δημοσιοποίησης του πρωτοκόλλου (κάτι που συνέβη επί της ουσίας το απόγευμα της Δευτέρας 15 Μαρτίου, μερικές ώρες πριν το άνοιγμα) ο πυρήνας των διαμαρτυριών συγκεντρώνεται κυρίως γύρω από τον πυρήνα του τι θεωρείται πλέον εξωτερικός χώρος.

Όπως είχε αναφέρει μεταξύ άλλων και ο Φάνος Λεβέντης, με την εξαγγελία για λειτουργία των εξωτερικών χώρων της εστίασης, πάρα πολλοί ιδιοκτήτες έσπευσαν να διαμορφώσουν και να διαρρυθμίσουν αναλόγως τα υποστατικά τους λαμβάνοντας σαν σταθερά του τι λογίζεται δια νόμου σαν εξωτερικός χώρος (ή χώρος καπνιστών). 

Αυτό όμως έμελλε να αλλάξει μετά τις κατευθυντήριες γραμμές από το Υπουργείο Υγείας με αποτέλεσμα η συντριπτική πλειοψηφία των χώρων εστίασης να μη μπορέσουν να ανεβάσουν ρολά. Μετά έρχεται και το κομμάτι της μουσικής, αφού οι διευκρινίσεις που αφορούν την ένταση της μουσικής αλλά ακόμη και το... ύφος της έχουν προκαλέσει την οργή και την αγανάκτηση των επηρεαζόμενων.

Έτσι λοιπόν, μετά τις πρώτες ώρες του ξεκλειδώματος της εστίασης και όπως τονίστηκε από υψηλά ιστάμενα μέλη του ΠΑΣΙΚΑ υπολογίζεται ότι το 80% των χώρων εστίασης παρέμεινε κλειστό κάνοντας έτσι επί της ουσίας το άνοιγμα... έτσι και έτσι.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top