ΚΥΠΡΟΣ

Ούτε κρύο, ούτε ζέστη στην Αμμόχωστο για τους χώρους εστίασης

Ούτε κρύο, ούτε ζέστη στην Αμμόχωστο για τους χώρους εστίασης

Οι προβλέψεις για την επαρχία Αμμοχώστου δυστυχώς επαληθεύτηκαν.

Η πρώτη μέρα επαναδραστηριοποίησης των χώρων εστίασης δεν διαφοροποίησε σε μεγάλο βαθμό την εικόνα στην καθαρά τουριστική περιοχή, αφού, όπως αναμενόταν, πάρα πολύ λίγα ήταν τα υποστατικά που άνοιξαν. Η πλειοψηφία των χώρων εστίασης παραμένουν κλειστά, καθότι το 80%-90% των επιχειρήσεων στην επαρχία δουλεύουν αποκλειστικά με ξένους επισκέπτες και ως εκ τούτου είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με το άνοιγμα των αιθέρων και τις πτήσεις από το εξωτερικό.

Το μέλος του τοπικού συνδέσμου κέντρων αναψυχής Πέτρος Άσσιας δήλωσε ότι την πρώτη μέρα (16/3) ανοίγματος των χώρων εστίασης, πάρα πολύ λίγα ήταν τα κέντρα που «τόλμησαν» ν’ ανοίξουν σε Αγία Νάπα και Πρωταρά. «Αυτοί που άνοιξαν ήταν η μειονότητα. Ουσιαστική διαφορά δεν παρατηρήθηκε στην επαρχία μας. Ακόμα και παραδοσιακές ταβέρνες κι εστιατόρια δεν έχουν ανοίξει, αφού είτε δεν έχουν επαρκείς εξωτερικούς χώρους, είτε διότι δεν ευνοούν ακόμα οι καιρικές συνθήκες. Από την στιγμή που η πλειοψηφία των επιχειρήσεων δουλεύει ως επί τω πλείστο με ξένους τουρίστες, είναι ανώφελο ν’ ανοίξουν από τον Μάρτιο».

Περαιτέρω, ο κ.Άσσιας εξέφρασε την διαφωνία του τοπικού συνδέσμου κέντρων αναψυχής για τον τρόπο που επιβλήθηκε, όπως είπε, το σχετικό πρωτόκολλο που εξέδωσε η κυβέρνηση αναφορικά με τις πρόνοιες που διέπουν το άνοιγμα των χώρων εστίασης, λέγοντας ότι αυτές έγιναν γνωστές την τελευταία στιγμή και ως εκ τούτου δεν υπήρχαν περιθώρια διαβούλευσης από τα μέλη του συνδέσμου. «Είναι κάπως οξύμωρο, τα μέλη του συνδέσμου μας να περιμένουν την περίοδο της Σαρακοστής, όπου αρκετός κόσμος νηστεύει, ότι θ’ ανοίξουν τα εστιατόρια σε μια καθαρά τουριστική περιοχή και ο κόσμος θα κάθεται έξω στο κρύο και θα τρώει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πέτρος Άσσιας.

Τα μέλη του Συνδέσμου Κέντρων Αναψυχής Αμμοχώστου αναμένουν τις εξελίξεις με τον τουρισμό και την κάθοδο ξένων τουριστών τους προσεχείς 2-3 μήνες, εφόσον βέβαια επαληθευτούν οι φετινές προβλέψεις για ικανοποιητική ροή επισκεπτών κυρίως από το Ηνωμένο Βασίλειο.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top