ΚΥΠΡΟΣ

Τον Ιούνιο λειτουργεί το Αγροτόσπιτο της Αγίας Νάπας             

Τον Ιούνιο λειτουργεί το Αγροτόσπιτο της Αγίας Νάπας             

Πλήρως ανακαινισμένο αναμένεται να λειτουργήσει το καλοκαίρι το Αγροτόσπιτο του Δήμου Αγίας Νάπας, στην κεντρική πλατεία του τουριστικού θερέτρου, αποτελώντας άλλο ένα σημείο αναφοράς με στόχο την προβολή της πολιτιστική μας κληρονομιάς και ιστορίας.

Στο αγροτόσπιτο, το οποίο εκτιμάται ότι θ’ ανοίξει μέχρι τον Ιούνιο, θα εργάζεται λειτουργός του δήμου, ο οποίος θα είναι υπεύθυνος για τις ξεναγήσεις των επισκεπτών. Ο δήμαρχος Χρίστος Ζαννέττου και η πολιτιστική λειτουργός Μαρία Τοφινή Τσαντίλα επισκέφτηκαν πρόσφατα το αγροτόσπιτο και είδαν από κοντά τις ανακαινίσεις που έγιναν, τόσο στον εσωτερικό, όσο και στον εξωτερικό του χώρο.

Ο Δήμαρχος Αγ. Νάπας δήλωσε ότι έχουν συντηρηθεί διάφορα παραδοσιακά έπιπλα και αντικείμενα, ενώ εμπλουτίστηκαν οι χώροι με περισσότερα παραδοσιακά αντικείμενα ανεκτίμητης αξίας, τα οποία προήλθαν είτε από δωρεές, είτε από αγορές που έκανε ο δήμος. «Στόχος μας είναι να καταστήσουμε το αγροτόσπιτο σημείο αναφοράς για ξένους και ντόπιους επισκέπτες, το οποίο θα λειτουργεί σε συστηματική βάση με στόχο την ανάδειξη, προβολή και διατήρηση της μνήμης των πολιτιστικών μας αξιών, της ιστορίας και της παράδοσής μας. Πρόκειται για ένα ζωντανό εργαστήρι τέχνης και παράδοσης, όπου ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να δει από κοντά την διεξαγωγή διαφόρων παραδοσιακών επαγγελμάτων, τεχνών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

Θα προβάλλονται, ταυτόχρονα, οι αγώνες των προγόνων μας για επιβίωση σε πολύ δύσκολες εποχές», σημείωσε. Εξάλλου, η πολιτιστική λειτουργός Μ. Τοφινή Τσαντίλα ανέφερε ότι το αγροτόσπιτο, που βρίσκεται δίπλα από το μεσαιωνικό μοναστήρι, προγραμματίζεται να φιλοξενήσει διάφορες εκδηλώσεις, νοουμένου πως μέχρι τότε θα το επιτρέπουν και τα υγειονομικά πρωτόκολλα κατά του κορωνοιού.

«Στα πλάνα μας είναι όπως τρεις φορές την εβδομάδα να διοργανώνονται στον χώρο αυτό διάφορες παραδοσιακές χειροτεχνίες και άλλες δραστηριότητες στην παρουσία κοινού», συμπλήρωσε. Η κ.Τσαντίλα είπε, ακόμα, ότι σ’ εξέλιξη βρίσκονται και οι εργασίες στο μεσαιωνικό μοναστήρι, το οποίο θα λειτουργεί ως μουσείο, όπου θα εκτίθενται σπάνια αρχαιολογικά κι εκκλησιαστικά ευρήματα.

                                                                                               

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top