Συναντήθηκε με τον Τουφάν Ερχιουμάν ο Αβέρωφ Νεοφύτου

Συναντήθηκε με τον Τουφάν Ερχιουμάν ο Αβέρωφ Νεοφύτου

Ο Πρόεδρος κ. Αβέρωφ Νεοφύτου υποδέχτηκε σήμερα στα γραφεία του Δημοκρατικού Συναγερμού αντιπροσωπεία του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CTP) υπό τον κ. Τουφάν Ερχιουμάν, συνοδευόμενος από τον Αναπληρωτή Πρόεδρο κ. Χάρη Γεωργιάδη, τον  Υπεύθυνο Διεύθυνσης Κυπριακού κ. Χαράλαμπο Σταυρίδη και τον Διευθυντή του Γραφείου του κ. Γιώργο Γεωργίου.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Σταυρίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σε συνέχεια του κύκλου επαφών του Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού με τουρκοκυπριακά πολιτικά κόμματα και με προσωπικότητες της τουρκοκυπριακής κοινότητας ενόψει της άτυπης διεθνούς διάσκεψης στη Γενεύη, είχαμε σήμερα στα γραφεία του κόμματος με αντιπροσωπεία του τουρκοκυπριακού ρεπουμπλικανικού κόμματος (CTP) υπό την ηγεσία του Προέδρου του Τουφάν Ερχιουρμάν.

Η επίσκεψη έγινε σε ανταπόδοση της προηγούμενης επίσκεψης που είχαμε πραγματοποιήσει στα γραφεία του τουρκοκυπριακού ρεπουμπλικανικού κόμματος. Κατά τη συνάντηση ανταλλάχθηκαν ιδέες και σκέψεις για το πώς μπορεί να στηριχθεί η πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα ούτως ώστε να ανοίξει ο δρόμος για λύση του Κυπριακού στη βάση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας όπως αυτή καθορίζεται στα ψηφίσματα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και στο πλαίσιο Γκουτέρες.

Θα συνεχίσουμε τις επαφές μας με τα τουρκοκυπριακά πολιτικά κόμματα και προσωπικότητες της τουρκοκυπριακής κοινότητας ούτως ώστε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για να στηριχθεί και στις δύο κοινότητες αυτή η προσπάθεια».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Στο 78% οι εισηγήσεις που υιοθετήθηκαν – Η Κυβέρνηση απαντά για το Γνωμοδοτικό

Στο 78% οι εισηγήσεις που υιοθετήθηκαν – Η Κυβέρνηση απαντά για το Γνωμοδοτικό

Το σύστημα επιλογής μελών ημικρατικών οργανισμών δεν είναι τέλειο και γίνονται ενέργειες για βελτίωσή του, όμως είναι σαφώς καλύτερο από αυτό που υπήρχε προηγουμένως, όταν βασικό κριτήριο ήταν η κομματική ταυτότητα, δήλωσε το Σάββατο στο ΚΥΠΕ ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Αντωνίου, χαρακτηρίζοντας «άδικη» την κριτική κατά της Κυβέρνησης σε σχέση με τους πρόσφατους διορισμούς σε Διοικητικά Συμβούλια ημικρατικών οργανισμών, αφού όπως είπε, οι εισηγήσεις του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου υιοθετήθηκαν σε ποσοστό 78%.

BEST OF TOTHEMAONLINE