Συναντήθηκε με τον Τουφάν Ερχιουμάν ο Αβέρωφ Νεοφύτου

Συναντήθηκε με τον Τουφάν Ερχιουμάν ο Αβέρωφ Νεοφύτου

Ο Πρόεδρος κ. Αβέρωφ Νεοφύτου υποδέχτηκε σήμερα στα γραφεία του Δημοκρατικού Συναγερμού αντιπροσωπεία του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CTP) υπό τον κ. Τουφάν Ερχιουμάν, συνοδευόμενος από τον Αναπληρωτή Πρόεδρο κ. Χάρη Γεωργιάδη, τον  Υπεύθυνο Διεύθυνσης Κυπριακού κ. Χαράλαμπο Σταυρίδη και τον Διευθυντή του Γραφείου του κ. Γιώργο Γεωργίου.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Σταυρίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σε συνέχεια του κύκλου επαφών του Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού με τουρκοκυπριακά πολιτικά κόμματα και με προσωπικότητες της τουρκοκυπριακής κοινότητας ενόψει της άτυπης διεθνούς διάσκεψης στη Γενεύη, είχαμε σήμερα στα γραφεία του κόμματος με αντιπροσωπεία του τουρκοκυπριακού ρεπουμπλικανικού κόμματος (CTP) υπό την ηγεσία του Προέδρου του Τουφάν Ερχιουρμάν.

Η επίσκεψη έγινε σε ανταπόδοση της προηγούμενης επίσκεψης που είχαμε πραγματοποιήσει στα γραφεία του τουρκοκυπριακού ρεπουμπλικανικού κόμματος. Κατά τη συνάντηση ανταλλάχθηκαν ιδέες και σκέψεις για το πώς μπορεί να στηριχθεί η πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα ούτως ώστε να ανοίξει ο δρόμος για λύση του Κυπριακού στη βάση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας όπως αυτή καθορίζεται στα ψηφίσματα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και στο πλαίσιο Γκουτέρες.

Θα συνεχίσουμε τις επαφές μας με τα τουρκοκυπριακά πολιτικά κόμματα και προσωπικότητες της τουρκοκυπριακής κοινότητας ούτως ώστε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για να στηριχθεί και στις δύο κοινότητες αυτή η προσπάθεια».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Ευελπιστώ σε ανταπόκριση ώστε να ξεκινήσουν άμεσα οι συνομιλίες - Είμαστε πανέτοιμοι»

ΠτΔ: «Ευελπιστώ σε ανταπόκριση ώστε να ξεκινήσουν άμεσα οι συνομιλίες - Είμαστε πανέτοιμοι»

Την ελπίδα να υπάρξουν συγκεκριμένα θετικά αποτελέσματα προς την κατεύθυνση επανέναρξης των συνομιλιών από εκεί που διακόπηκαν στο Κραν Μοντανά, εξέφρασε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, αναφερόμενος στην επικείμενη πρώτη συνάντηση του με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, προσθέτοντας πως αν και η πρώτη συνάντηση δεν θα είναι κοινωνικού χαρακτήρα.