ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε διαβουλεύσεις συντεχνίες και DP World Limassol μετά τη χθεσινή απεργία στο λιμάνι Λεμεσού

Σε διαβουλεύσεις συντεχνίες και DP World Limassol μετά τη χθεσινή απεργία στο λιμάνι Λεμεσού

Ενώπιον της διεύθυνσης του Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων συμφώνησαν να διαβουλευθούν οι συντεχνίες των εργαζομένων και ο διαχειριστής του τερματικού γενικού φορτίου στο λιμάνι Λεμεσού, DP World, μετά τη χθεσινή απεργία για την απόφαση απόλυσης προσωπικού.
 


Όπως ανέφεραν στο ΚΥΠΕ συντεχνιακές πηγές, μετά την παρέμβαση του Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων, οι δυο πλευρές συναντήθηκαν σήμερα στο Υπουργείο Εργασίας, όπου συμφωνήθηκε η έναρξη διαβουλεύσεων για επίλυση του προβλήματος που προέκυψε με την απόφαση της εταιρείας να προχωρήσει σε απολύσεις αριθμού εργαζομένων, ενώ παράλληλα, θα συνεχιστεί και η συζήτηση για το θέμα της συλλογικής σύμβασης.
 
«Οι δυο πλευρές προσέρχονται με καλή θέληση και με σεβασμό προς τις διαδικασίες», ανέφεραν οι συντεχνιακές πηγές, προσθέτοντας ότι η εταιρεία επιμένει πως υπάρχουν πλεονασμοί και χρειάζεται αναδιοργάνωση, ενώ οι συντεχνίες θεωρούν πως δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα και θα θέσουν τα επιχειρήματα και τις θέσεις τους στο διάλογο που θα ακολουθήσει.
 
Οι συναντήσεις θα είναι εντατικές, θα γίνονται υπό την αιγίδα του Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων, στο Υπουργείο Εργασίας και μέχρι την ολοκλήρωση  τους,παραμένει παγοποιημένη η απόφαση της DP World Limassol για απολύσεις και δεν τίθεται θέμα απεργιακών κινητοποιήσεων από πλευράς εργαζομένων.
 

 


Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top