Ανησυχία Κούρδων στην Κύπρο για την τύχη του Αμπντουλάχ Οτσαλάν- Φήμες ότι πέθανε στις φυλακές

Ανησυχία Κούρδων στην Κύπρο για την τύχη του Αμπντουλάχ Οτσαλάν- Φήμες ότι πέθανε στις φυλακές

Με σημαίες του ηγέτη τους και πανό με συνθήματα, συγκεντρώθηκαν το απόγευμα Κούρδοι που διαμένουν στη Λεμεσό, εκφράζοντας την ανησυχία τους για την τύχη του ηγέτη τους, Αμπντουλάχ Οτσαλάν, καθώς οι φήμες τον φέρουν να έχει πεθάνει στις τουρκικές φυλακές.


Περίπου 30 Κούρδοι του Πολιτιστικού Κέντρου Κουρδιστάν «Θεόφιλος» συγκεντρώθηκαν στις 18:00 στο Παραθαλάσσιο Πολυλειτουργικό Πάρκο της Επίχωσης και φώναξαν συνθήματα υπέρ του ηγέτη τους και εναντίον της Τουρκίας και του Τούρκου Προέδρου.
 
Η εκδήλωση εντάσσεται στις ευρύτερες κινητοποιήσεις των Κούρδων ανά τον κόσμο, μετά την έντονη φημολογία για την τύχη του Αμπντουλάχ Οτσαλάν, ο οποίος, από τον περασμένο Απρίλιο, δεν έχει επικοινωνήσει με τους δικηγόρους του.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τι αφήνει πίσω η επίσκεψη Γκουτέρες-Το παρασκήνιο, το νέο πλαίσιο και η ευρωπαϊκή παρέμβαση με την άφιξη Φίτο

Τι αφήνει πίσω η επίσκεψη Γκουτέρες-Το παρασκήνιο, το νέο πλαίσιο και η ευρωπαϊκή παρέμβαση με την άφιξη Φίτο

Μπορεί η παρουσία του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, στην Κύπρο να μην συνοδεύτηκε από θεαματικές ανακοινώσεις, άφησε όμως πίσω της ένα πυκνό διπλωματικό παρασκήνιο και μια σειρά από εξελίξεις που αναμένεται να καθορίσουν την πορεία του Κυπριακού τους επόμενους μήνες. Οι συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν, οι ιδέες που κατατέθηκαν και η κινητικότητα που ακολουθεί, δημιουργούν την εικόνα μιας νέας προσπάθειας, η οποία, παρά τις δυσκολίες, επιχειρεί να κρατήσει ανοιχτό τον δρόμο, προς την επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE