Το 'ελεύθερο' για την εκ νέου χορήγηση του εμβολίου AstraZeneca θα δώσει ο ΕΜΑ, λένε τα ιταλικά ΜΜΕ

Το 'ελεύθερο' για την εκ νέου χορήγηση του εμβολίου AstraZeneca θα δώσει ο ΕΜΑ, λένε τα ιταλικά ΜΜΕ

"Όλα δείχνουν ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων θα δώσει το 'ελεύθερο' για την εκ νέου χορήγηση του εμβολίου AstraZeneca", όπως μετέδωσε πριν λίγο το ιταλικά τηλεοπτικό δίκτυο Canale 5, του ομίλου Μπερλουσκόνι.


Πρόσθεσε, ότι Ιταλία και Γαλλία, μόλις δοθεί το πιθανό "πράσινο φως", θα συνεχίσουν με αυξημένο ρυθμό τους εμβολιασμούς, και με το βρετανο-σουηδικό σκεύασμα κατά του κορωνοϊού. Στην Ιταλία, μάλιστα, τα εμβόλια αναμένεται ότι σύντομα θα χορηγούνται στα φαρμακεία, αλλά και σε μεγάλες πισίνες, σε όλες τις περιφέρειες της χώρας.

Συμφωνία με την εταιρεία Johnson & Johnson, η οποία επιτρέπει την παραγωγή του εμβολίου της, υπέγραψε ιταλική φαρμακοβιομηχανία. Ένα ακόμη στοιχείο που ενισχύσει την αισιοδοξία της κυβέρνησης του Μάριο Ντράγκι, ότι θα καταφέρει να εμβολιάσει το 80% των Ιταλών, μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

Την Πέμπτη η χώρα θα τιμήσει, με ειδική ημέρα μνήμης, τα θύματα του κορωνοϊού. Ο Ιταλός Πρωθυπουργός, Μάριο Ντράγκι, θα μεταβεί στο Μπέργκαμο, πόλη-σύμβολο, η οποία βυθίστηκε σε βαρύτατο πένθος, κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας.

Ο Ντράγκι θα επισκεφθεί το νεκροταφείο της πόλης και θα παραστεί σε ειδική τελετή, στο "δάσος της μνήμης", το οποίο μόλις δημιουργήθηκε στο Μπέργκαμο.

 

 ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Συζήτηση για το άρθρο 42,7 της Συνθήκης ΕΕ στο Άτυπο Συμβούλιο στη Λευκωσία

ΠτΔ: Συζήτηση για το άρθρο 42,7 της Συνθήκης ΕΕ στο Άτυπο Συμβούλιο στη Λευκωσία

Τι ακριβώς κάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση σε περίπτωση ενεργοποίησης του άρθρου 42,7 της Συνθήκης της ΕΕ από ένα κράτος μέλος θα συζητήσουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες στο πλαίσιο του Άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία στις 23-24 Απριλίου, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE