ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοχάρους: 'Οι κυβερνήσεις Κύπρου και Ελλάδος έχουν αποτύχει παταγωδώς στην προστασία μας από τα τουρκικά σχέδια'

 Θεοχάρους: 'Οι κυβερνήσεις Κύπρου και Ελλάδος έχουν αποτύχει παταγωδώς στην προστασία μας από τα τουρκικά σχέδια'

 Για βαριά ήττα στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ της 25ης Μαρτίου για Κύπρο και Ελλάδα προειδοποιεί μέσα από δηλώσεις της η πρόεδρος του κινήματος Αλληλεγγύη, Ελένη Θεοχάρους.

«Είχαμε προειδοποιήσει ότι τόσον η επί θύραις πενταμερής όσο και οι διερευνητικές συνομιλίες Ελλάδας -Τουρκίας θα αποτελέσουν την κολυμβήθρα του Σιλωάμ που θα εκπλύνει την Τουρκία και θα την παραδώσει υγιή και καθαρή στην Σύνοδο Κορυφής της 25ης Μαρτίου όπου οι εταίροι θα ελάμβαναν επιτέλους αποφάσεις για επιβολή κυρώσεων στην κατοχική χώρα», ανέφερε η κυρία Θεοχάρους.

«Η Τουρκία διακόπτοντας πρόσκαιρα τους πλόες των ερευνητικών σκαφών της και των πλωτών γεωτρυπάνων αλλά και του πολεμικού της στόλου από την Κυπριακή ΑΟΖ και επίμαχες περιοχής της Ελληνικής ΑΟΖ και με την συγκατάνευση της για την πενταμερή, ξεγέλασε την Κυπριακή Δημοκρατία και την Ελλάδα και έδωσε ισχυρό άλλοθι στους απατεώνες των Βρυξελλών να εξυπηρετούν τα συμφέροντα τους σε βάρος της Κύπρου και της Ελλάδας», ανέφερε μεταξύ άλλων η πρόεδρος του κινήματος Αλληλεγγύη

Τόνισε χαρακτηριστικά μάλιστα ότι «Προειδοποιούμε ξανά ότι η Κυπριακή Δημοκρατία και η Ελλάδα θα υποστούν βαριά ήττα στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ της 25ης Μαρτίου. Η ΕΕ θα προχωρήσει σε αναβάθμιση ουσιαστικά των σχέσεων ΕΕ-Τουρκίας, θα απορρίψει οριστικά την επιβολή κυρώσεων, θα διαγράψει την τουρκική επιθετικότητα και την πλήρη κατάργηση της Δημοκρατίας στο εσωτερικό της κατοχικής χώρας, θα χορηγήσει 6 εκατομμύρια ευρώ στην Τουρκία δήθεν για το μεταναστευτικό και θα εξοπλίσει και εφοδιάσει την Τουρκία με τη νέα Κοινή Δήλωση για το Μεταναστευτικό που θα αγνοεί παντελώς τα προβλήματα που προκαλούν οι κατευθυνόμενες μεταναστευτικές ροές σε Ελλάδα και Κύπρο».

«Η συνέχιση της πολιτικής του κατευνασμού - για την οποία έγινε παραδοχή από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη ότι ήταν μια αποτυχημένη πολιτική - οδηγεί στην τρομακτική ήττα στο προσεχές Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και σε εξαίρεση της Τουρκίας από οποιοδήποτε περιοριστικό μέτρο, χωρίς το παραμικρό αντάλλαγμα», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Με την έκθεση Μπορέλ  ανέφερε η κυρία Θεοχάρος και την δική μας «παθητικότητα» η Τουρκία κερδίζει τη «θετική ατζέντα», απαλλάσσεται των προειδοποιήσεων για κυρώσεις.

«Οι απατεώνες των Βρυξελών, ισχυρίζονται ότι λόγω του Μεταναστευτικού και πλήθους ανοιχτών θεμάτων (σχέσεις με Ρωσία, κρίση στη Λιβύη, ασάφεια της πολιτικής Μπάιντεν), δεν πρέπει να ληφθούν αποφάσεις σε βάρος της Τουρκίας, ώστε ο πρόεδρος Ερντογάν να παραμείνει προσκολλημένος στη Δύση. Το κόστος του κατευνασμού πληρώνουν μόνο η Αθήνα και η Λευκωσία, χωρίς να έχουν απαιτήσει και χωρίς να λάβουν οτιδήποτε. Αναφέρεται ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης προσπάθησε να ζητήσει αναβολή της συζήτησης για την Τουρκία χωρίς αποτέλεσμα. Κατά της αναβολής τάχθηκαν η Άνγκελα Μέρκελ, ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν και άλλοι αξιωματούχοι της ΕΕ που, μέχρι πρόσφατα, βρίσκονταν θεωρητικά κοντά στην Ελλάδα και στην Κύπρο. », ανέφερε η κ. Θεοχάρους.

«Σύμφωνα με τη νέα δήλωση για τη μεταναστευτική πολιτική δεν θα αναγνωρίζεται δικαίωμα συσχετισμού και περιορισμού του αριθμού των εισερχομένων και των αιτούντων άσυλο, ενώ οι κεντροευρωπαϊκές χώρες, αφήνονται να αποφασίζουν μόνες τους αν θα λάβουν το μερτικό που τους αναλογεί από το βάρος του μεταναστευτικού ρεύματος. Όλα αυτά για να κατανοήσουμε πόσο αποτυχημένες είναι οι πολιτικές μας μέσα στην ΕΕ, πόσο ανεπαρκείς είναι οι πολιτικές μας και πόσο η ΕΕ δεν σέβεται τις Αρχές και τις Αξίες για τις οποίες είναι θεματοφύλακας από της ιδρύσεως της», είπε ολοκληρώνοντας η κυρία Θεοχάρους.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top