ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Κατάργηση SMS, συναθροίσεις σε σπίτια και γάμοι - Πότε έρχονται οι χαλαρώσεις

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Κατάργηση SMS, συναθροίσεις σε σπίτια και γάμοι - Πότε έρχονται οι χαλαρώσεις

Έντονη είναι η ανησυχία στις τάξεις, τόσο του Υπουργείου Υγείας, όσο και της επιδημιολογικής ομάδας αφού τα νέα δεδομένα που αφορούν την πορεία της πανδημίας, μόνο ενθαρρυντικά δε μπορεί να χαρακτηριστούν.

Συγκεκριμένα όσον αφορά τον αριθμό των νοσηλευόμενων, σπάμε το ένα αρνητικό ρεκόρ πίσω από τι άλλο, με αποτέλεσμα να τεθεί σε συναγερμό το αρμόδιο Υπουργείο που βρίσκεται σε ανοιχτό δίαυλο επικοινωνιας με τον ΟκΥπΥ για την εξεύρεση νέων κλινών και την επέκταση της χωρητικότητας των ήδη εξοπλισμένων.

Στη μάχη μάλιστα ρίχθηκε και το Νοσοκομείο Πάφου ενώ αύξηση δυστυχώς παρατηρείται και στους ασθενεις που βρίσκονται σοβαρά ή κρίσιμα (σε ΜΕΘ ή ΜΑΦ).

Ένα μείγμα των όσων προαναφέραμε ήταν αρκετό για να 'ρίξει άκυρο' στην επιστροφή των μαθητών Γυμνασίου στις σχολικές αίθουσες νωρίτερα αφού η επιδημιολογική/συμβουλευτική ομάδα ξεκαθάρισε στην επιτροπή πως κάτι τέτοιο αναμένεται να έχει αρνητικό αντίκτυπο έχοντας ως αποτέλεσμα το επίσημο 'ΣΤΟΠ' από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Φυσικά η απόφαση αυτή έφερε την αντίδραση των Οργανωμένων Γονέων που συνεχίζουν με κάθε τρόπο να επιζητούν την επιστροφή των μαθητών με φυσική παρουσία.

Η επιστροφή λοιπόν παίρνει παράταση (πιθανότατα για τις 2 Απριλίου) με τους ειδικούς να παρακολουθούν στενά τα επιδημιολογικά δεδομένα, ενώ η περίοδος μέχρι το τέλος της εβδομάδας (Κυριακή 28/3) θεωρείται κομβική για τη λήψη αποφάσεων.

Στην ίδια δέσμη χαλαρώσεων -χωρίς ωστόσο να τίθενται σε άμεση προτεραιότητα- τέθηκε η κατάργηση του μηνύματος στο 8998, η αύξηση των ατόμων που θα μπορούν να παρευρεθούν σε δεξιώσεις (γάμους και βαφτίσεις) καθώς η αύξηση του μέγιστου αριθμού ατόμων που μπορούν να συναθροιστούν σε οικίες. Οι εν λόγω χαλαρώσεις αναμένεται να πάρουν σειρά -εάν και εφόσον το επιτρέψει η επιδημιολογική εικόνα- κατά το πρώτο δεκαήμερο Απριλίου. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό

Στον αέρα η ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας Λάρνακας - «Το έργο θα γίνει» διαμηνύει ο Βαφεάδης



Υπ. Γεωργίας: «Από φωτοβολίδα προκλήθηκε η πυρκαγιά στη Λεμεσό» - Εξετάζεται να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλίων

Υπ. Γεωργίας: «Από φωτοβολίδα προκλήθηκε η πυρκαγιά στη Λεμεσό» - Εξετάζεται να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλίων

Διοικητική έρευνα και εξέταση δυνατότητας να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλείων και Λατομείων, ζήτησε η Υπουργός Γεωργίας, Μαρία Παναγιώτου, αποδίδοντας την φωτιά, που ξέσπασε το πρωί στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού, σε φωτοβολίδα, κατά τη διαδικασία καταστροφής φωτοβολίδων και καπνογόνων. Κάλεσε όλους να είναι προσεκτικοί καθώς «διανύουμε ένα πάρα πολύ δύσκολο καλοκαίρι» και τα επιπρόσθετα πτητικά μέσα δεν αναμένονται πριν τον Ιούνιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top