ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Σε δύο μήνες τα ενδιάμεσα αποτελέσματα κλινικών δοκιμών του συνδυαστικού εμβολίου Sputnik V και AstraZeneca

Σε δύο μήνες τα ενδιάμεσα αποτελέσματα κλινικών δοκιμών του συνδυαστικού εμβολίου Sputnik V και AstraZeneca

Τα ενδιάμεσα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών που θα γίνουν με τον συνδυασμό του ρωσικού εμβολίου Sputnik V και του βρετανικού εμβολίου της AstraZeneca, αναμένονται σε δύο μήνες, μεταδίδει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax επικαλούμενο ανακοίνωση του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (RDIF).

 
Ο Κιρίλ Ντμίτριεφ, επικεφαλής του RDIF, το οποίο προωθεί το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V σε όλο τον κόσμο, δήλωσε ότι οι κλινικές δοκιμές του συνδυαστικού εμβολίου θα αρχίσουν την επόμενη εβδομάδα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
 
Η Φινλανδία και η Ισλανδία, δυο χώρες που είχαν αναστείλει τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca μετά τις αναφορές για εμφάνιση θρόμβων σε άτομα που εμβολιάστηκαν, ανακοίνωσαν σήμερα ότι θα αρχίσουν και πάλι να το χορηγούν σε ανθρώπους άνω των 65 και άνω των 70 ετών αντίστοιχα.
 
"Δεν υπάρχει αύξηση του κινδύνου εμφάνισης πολύ σπάνιων θρομβοεμβολών μετά τον εμβολιασμό σε άτομα άνω των 65 ετών (...). Οι εμβολιασμοί σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα μπορούν επομένως να συνεχιστούν κανονικά", ανέφερε η υγειονομική υπηρεσία της Φινλανδίας THL. Η εκστρατεία ανοσοποίησης θα συνεχιστεί από την Δευτέρα.
 
Από το Ρέικιαβικ, η Υπουργός Υγείας Σβάντις Σβαβαρσντότιρ ανακοίνωσε επίσης ότι ξαναρχίζουν οι εμβολιασμοί για τα άτομα άνω των 70 ετών με το σκεύασμα της AstraZeneca. Παράλληλα, η Ισλανδία αποφάσισε να επιβάλει και πάλι περιορισμούς για να αναχαιτίσει την εξάπλωση της Covid-19.
 
Τα νοσοκομεία της Ουγγαρίας δέχονται μεγάλη πίεση από τα αυξανόμενα κρούσματα του νέου κορωνοϊού, προειδοποίησε σήμερα η αρχίατρος της χώρας η οποία έχει εξελιχθεί σε επίκεντρο της πανδημίας που πλήττει ιδιαίτερα σκληρά την κεντρική Ευρώπη. Αυτήν την εβδομάδα η Ουγγαρία ξεπέρασε την Τσεχία και έγινε η χώρα με το υψηλότερο ποσοστό θανάτων από την Covid-19, αναλογικά με τον πληθυσμό της, σύμφωνα με στοιχεία του Our World in Data. Οι ειδικοί αποδίδουν την εξέλιξη αυτή στην εξάπλωση του πιο μεταδοτικού στελέχους του νέου κορωνοϊού που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Βρετανία.
 
Η Τουρκία κατέγραψε 29.762 νέα κρούσματα του νέου κορωνοϊού τις τελευταίες 24 ώρες, τον υψηλότερο ημερήσιο αριθμό φέτος, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Υπουργείου Υγείας, συνεχίζοντας την ραγδαία άνοδο των κρουσμάτων μετά την χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων για την καταπολέμηση της πανδημίας στις αρχές του μήνα. Ο σωρευτικός αριθμός των μολύνσεων ανέρχεται σε 3.091.282, σύμφωνα με τα στοιχεία. Ο αριθμός των θανάτων που καταγράφηκαν τις προηγούμενες 24 ώρες ήταν 146, ο υψηλότερος από τότε που χαλάρωσαν τα μέτρα, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των νεκρών στη χώρα σε 30.462.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top