Συγκίνησε ο Κάρολος όταν είπε στα ελληνικά: «Χαίρε ω χαίρε ελευθεριά» -ΒΙΝΤΕΟ

Συγκίνησε ο Κάρολος όταν είπε στα ελληνικά: «Χαίρε ω χαίρε ελευθεριά» -ΒΙΝΤΕΟ

Με θερμά λόγια και αναφορές στους δεσμούς που συνδέουν τις χώρες τους με την Ελλάδα και τον Αγώνα που έδωσε πριν από 200 χρόνια για την απελευθέρωσή της, μίλησαν οι υψηλοι προσκεκλημένοι για την Επέτειο του 1821 πριν το επίσημο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο.

Το δείπνο ξεκίνησε ακριβώς στις 20:30, με την ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου και αμέσως μετά ξεκίνησε την ομιλία της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Η κυρία Σακελλαροπούλου υποδέχθηκε στα σκαλοπάτια της εισόδου τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τη σύζυγό του Μαρέβα, καθώς και τους υπόλοιπους υψηλούς νπροσκεκλημένους, με τους οποίους φωτογραφήθηκε.

Οι προσκεκλημένοι υπέγραψαν στο βιβλίο των παρουσιών και αμέσως μετά πήραν τις θέσεις τους στο τραπέζι που είχαν τοποθετηθεί.

Τις εντυπώσεις κέρδισε ο πρίγκιπας Κάρολος, ο οποίος αναφέρθηκε στους δεσμούς που τον συνδέουν με την Ελλάδα, τονίζοντας πως τον ελληνικό θρίαμβο δεν πέτυχε ένας ήρωας, αλλά πολλοί. Ολοκλήρωσε μάλιστα την ομιλία του, λέγοντας στα ελληνικά: «Χαίρε ω χαίρε ελευθεριά. Ζήτω η Ελλάς».

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Η συνάντηση Ερχιουρμάν–Γκουτέρες και η επαναφορά του αδιεξόδου

Κυπριακό: Η συνάντηση Ερχιουρμάν–Γκουτέρες και η επαναφορά του αδιεξόδου

Η προγραμματισμένη για σήμερα, συνάντηση του κατοχικού ηγέτη Τουφάν Ερχιουρμάν με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες στη Νέα Υόρκη, επαναφέρει το Κυπριακό στο προσκήνιο της διεθνούς διπλωματίας. Παρά τις δηλώσεις καλής θέλησης, το πολιτικό υπόβαθρο της συνάντησης, αποτυπώνει περισσότερο μια σύγκρουση αφηγήσεων παρά μια ουσιαστική σύγκλιση.

BEST OF TOTHEMAONLINE