ΕΛΛΑΔΑ

Δείτε live τη μεγαλοπρεπή παρέλαση για τα 200 χρόνια από το 1821

Δείτε live τη μεγαλοπρεπή παρέλαση για τα 200 χρόνια από το 1821

Με την έπαρση της Γαλανόλευκης στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, ξεκίνησαν και επίσημα το πρωί, οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.

Η Αθήνα έχει βάλει τα καλά της για την σημερινή μεγαλοπρεπή παρέλαση, με τις ελληνικές σημαίες να έχουν στολίσει όλη την περιοχή γύρω από το Σύνταγμα, σε μια παρέλαση που δυστυχώς λόγω της πανδημίας, πραγματοποιείται χωρίς παρουσία πολιτών.

Δείτε live

 
Η παρέλαση θα διέλθει μια Αθήνα που ζει στον παλμό της επετείου. Στην πλατεία Συντάγμα, 5.000 λουλούδια και πράσινο σχηματίζουν την ελληνική σημαία σε επιφάνεια 144 τ.μ.

Πρόκειται για μια σύνθεση την οποίαν δημιούργησαν οι γεωπόνοι και οι τεχνικοί του Δήμου Αθηναίων. Περιστοιχίζεται από ειδικά φωτιζόμενες εξέδρες με 200 σημαίες, μία για κάθε έτος μετά την Επανάσταση. Συμβολίζουν τους αγώνες και τη διαδρομή του ελληνικού έθνους στο χρόνο και την παγκόσμια ιστορία ως σήμερα.

Όπως συνηθίζεται στις παρελάσεις της 25ης Μαρτίου, εκτός από τη δράση στο έδαφος θα υπάρξουν πτήσεις πολεμικών αεροσκαφών -αλλά σε μεγαλύτερη έκταση από ποτέ πριν. Και, κυρίως, με τη συμμετοχή, για πρώτη φορά στην ιστορία, σχηματισμών από σύμμαχες χώρες (ΗΠΑ και Γαλλία). Σε μια υψηλού συμβολισμού συνένωση δυνάμεων, στους ελληνικούς αιθέρες θα εμφανιστούν αμερικανικά F16, γαλλικά Rafale και βρετανικά Voyager μαζί με τα F16 και τα Mirage της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας. Τα οποία θα απογειωθούν σχεδόν ταυτόχρονα από τις βάσεις τους και θα πετάξουν τιμητικά πάνω από όλες τις ελληνικές πόλεις.

Η κορύφωση της συγκίνησης για τη μοναδική ιστορική σημασία της φετινής επετείου αναμένεται με την περιφορά κειμηλίων όπως τα λάβαρα της Φιλικής Εταιρείας και της Αγίας Λαύρας, αλλά και οστεοθηκών ηρώων της Επανάστασης.

Παράλληλα, θα παρελάσουν 15 ιππείς με άλογα της Διεύθυνσης Ιππικού Τεθωρακισμένων, φορώντας στρατιωτικές ενδυμασίες του 1821, των βαλκανικών πολέμων και στολές από τον 1ο και τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο καθώς και σύγχρονες. Θα κρατούν ιστορικές σημαίες από τους αγώνες του έθνους.
 

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, μέσα από τα τμήματα και τον οπλισμό των Ενόπλων Δυνάμεων που θα παρελάσουν θα εκπεμφθεί μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, για την ετοιμότητα και την αποφασιστικότητα της Ελλάδας στο στρατιωτικό τομέα.

 ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top