Τηλεφωνική επικοινωνία Τζόνσον-Μπάιντεν για πανδημία και περιφερειακά θέματα

Τηλεφωνική επικοινωνία Τζόνσον-Μπάιντεν για πανδημία και περιφερειακά θέματα

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν το απόγευμα της Παρασκευής ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν την αντιμετώπιση της πανδημίας και τα προγράμματα εμβολιασμού των χωρών τους. Σύμφωνα με την Ντάουνινγκ Στριτ, ο κ. Τζόνσον τόνισε ότι η παγκόσμια πρόσβαση στα εμβόλια θα είναι το κλειδί στην καταπολέμηση του κορωνοϊού.

Οι ηγέτες συμφώνησαν στην κρισιμότητα της αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής στην επανοικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου μετά από την πανδημία, ένα σύνθημα που μοιράζονται οι δύο τους. 

Συζήτησαν επίσης θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, η παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Ουϊγούρων στην Κίνα, καθώς και η ειρηνευτική συμφωνία στη Β. Ιρλανδία μετά από το Brexit, την οποία ξαναδεσμεύθηκαν να προστατεύσουν.

Ο κ. Τζόνσον είπε ότι ανυπομονεί να υποδεχθεί τον Αμερικανό Πρόεδρο στη σύνοδο του G7 στην Κορνουάλη τον Ιούνιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Στο Στρασβούργο ο ΠτΔ: Προσφωνεί την Ολομέλεια του ΕΚ - Παρουσιάζει τις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας

Στο Στρασβούργο ο ΠτΔ: Προσφωνεί την Ολομέλεια του ΕΚ - Παρουσιάζει τις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης μεταβαίνει σήμερα, το απόγευμα, στο Στρασβούργο, όπου αύριο, 20 Ιανουαρίου 2026, θα προσφωνήσει την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, παρουσιάζοντας τις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το πολιτικό της αποτύπωμα για το επόμενο εξάμηνο, υπό το κεντρικό μήνυμα «Μια Αυτόνομη Ένωση. Ανοικτή στον Κόσμο», με έμφαση σε μια Ευρώπη που ενισχύει τη στρατηγική της αυτονομία, την ανθεκτικότητα και την ανταγωνιστικότητά της μέσα σε ένα περιβάλλον αυξημένων γεωπολιτικών προκλήσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE