ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντίδραση της ομογένειας στις δηλώσεις Τζακ Στρω περί λύσης δύο κρατών στην Κύπρο

Αντίδραση της ομογένειας στις δηλώσεις Τζακ Στρω περί λύσης δύο κρατών στην Κύπρο

Κατακριτέες χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Βρετανού πρώην Υπουργού Εξωτερικών Τζακ Στρω αναφορικά με το Κυπριακό ο Πρόεδρος της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας Ηνωμένου Βασιλείου Χρίστος Καραολής.
 

Μεταξύ άλλων, ο κ. Στρω τάχθηκε υπέρ λύσης δύο κρατών και επέρριψε πλήρως τις ευθύνες για την κατάσταση στο νησί στην ελληνοκυπριακή πλευρά.
 
Ο κ. Καραολής επισήμανε ότι οι φιλοτουρκικές θέσεις του βετεράνου πολιτικού είναι γνωστές και ότι ο επί πενταετίας Υπουργός Εξωτερικών της Κυβέρνησης Εργατικών πλέον «δεν εκπροσωπεί κανέναν παρά τον εαυτό του».
 
Όπως δήλωσε ο κ. Καραολής στο ΚΥΠΕ «τα σχόλια του Τζακ Στρω αν και εντελώς κατακριτέα και χωρίς καμία ουσία, δυστυχώς δε συνιστούν καμία έκπληξη. Είναι γνωστός για τους στενούς δεσμούς του με την Τουρκία και έχει επίσης τιμηθεί από το τουρκικό κράτος. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η πολιτική σταδιοδρομία του Στρω έληξε με σκάνδαλο αποδοχής χρημάτων ώστε να εξασφαλίσει πρόσβαση στους ενδιαφερόμενους στα κέντρα λήψης αποφάσεων. Αν και αθωώθηκε από την Κοινοβουλευτική Επίτροπο Διαγωγής, το Γραφείο Επικοινωνιών (σσ: που ερευνούσε τις ενέργειες των δημοσιογράφων οι οποίοι είχαν αποκαλύψει το σκάνδαλο) είπε ότι κατά την άποψή του πράγματι επιδίωξε να εκμεταλλευτεί “την εμπειρία και τις διασυνδέσεις του... προς ίδιο οικονομικό όφελος”. Ξεκάθαρα, οτιδήποτε λέει αναφορικά με την Τουρκία ή την Κύπρο δεν προέρχεται από την οπτική ενός αμερόληπτου παρατηρητή. Ευτυχώς σήμερα δεν εκπροσωπεί κανέναν παρά τον εαυτό του».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΠτΔ σε νέους Πρέσβεις: «Δέσμευση για λύση στη βάση ΔΔΟ»

ΠτΔ σε νέους Πρέσβεις: «Δέσμευση για λύση στη βάση ΔΔΟ»

Τη δέσμευσή του για μια λύση στη βάση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως ορίζεται στα αντίστοιχα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τις τελετές επίδοσης διαπιστευτηρίων Πρέσβεων ξένων χωρών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top