ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΒΕΡΩΦ: Να προχωρήσουμε σε λύση του Κυπριακού αν η Τουρκία δείξει πραγματική πολιτική βούληση

ΑΒΕΡΩΦ: Να προχωρήσουμε σε λύση του Κυπριακού αν η Τουρκία δείξει πραγματική πολιτική βούληση

Η Τουρκία αν δείξει πραγματική πολιτική βούληση, να προχωρήσουμε να λύσουμε το Κυπριακό, διαφορετικά να υπάρξουν «μέτρα που πονούν», είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου.


Ερωτηθείς για το Κυπριακό και τις αποφάσεις της ΕΕ ενόψει της Συνόδου της Γενεύης, στο πλαίσιο επίσκεψής του στη Λήδρας και στην πλατεία Φανερωμένης, στη Λευκωσία, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι «η Ευρώπη - και σωστά το χειρίστηκε ακόμη μια φορά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στα Ευρωπαϊκά Συμβούλια - αφήνει το παράθυρο για εποικοδομητικές συνομιλίες».

«Το είπα πολλές φορές. Δεν είναι πρόθεσή μας να βάζουμε ναύτες κάτω από περιοριστικά μέτρα. Ο στόχος πρέπει να είναι μεγάλος, μεγάλα τα οράματα για αυτόν τον τόπο, ν’ απαλλαγούμε από την κατοχή» σημείωσε και πρόσθεσε ότι «να αφήνεται το παράθυρο ανοιχτό».

«Η Τουρκία αν δείξει πραγματική πολιτική βούληση, να προχωρήσουμε να λύσουμε το Κυπριακό. Αυτή είναι η μεγάλη επιτυχία, το κέρδος για την Κύπρο και όχι η προσέγγιση, άλυτο το Κυπριακό και να βάζουμε περιοριστικά μέτρα σε οποιοδήποτε. Προτεραιότητα είναι η εκπλήρωση του εθνικού στόχου της επανένωσης του τόπου αλλά και να ξέρει η Τουρκία. Αν δεν δείξει πολιτική βούληση, ναι να υπάρξουν μέτρα αλλά μέτρα όχι χάδια, μέτρα που να πονούν» ανέφερε.
 
Επίσκεψη στη Λήδρας και στην πλατεία Φανερωμένης

Την οδό Λήδρας και την πλατεία Φανερωμένης επισκέφτηκε σήμερα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου από κοινού με την Υπουργό Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου και τον Υπουργό Οικονομικών Κωνσταντίνο Πετρίδη, συνοδευόμενος από στελέχη του κόμματος και της Νεολαίας του Δημοκρατικού Συναγερμού.
 
Σε δηλώσεις του κατά την επίσκεψη είπε ότι «Σήμερα βρεθήκαμε με δυο Λευκωσιάτες Υπουργούς, την αγαπητή Ζέτα και τον Κωνσταντίνο αλλά και την Ήρα, κάτοικο στην οδό Λήδρας στην παλιά Λευκωσία, εδώ που πρέπει να χτυπά η καρδιά της Λευκωσίας, που πρέπει να χτυπά η καρδιά της Κύπρου γιατί η Λευκωσία είναι η πρωτεύουσα μας. Μια πόλη που η περίκλειστη περιοχή τα τελευταία χρόνια, είχε τα δικά της προβλήματα. Η πρωτοβουλία του Υπουργού Οικονομικών, του φίλου Κωνσταντίνου, μαζί με τον Δήμο και την Αρχιεπισκοπή να μετατραπεί το Παρθεναγωγείο Φανερωμένης σε αρχιτεκτονική σχολή, είναι ένα από τα πιο θετικά νέα και για την πόλη της Λευκωσίας αλλά και γενικότερα».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top