Γρήγορα τεστ κορωνοϊού για τους οδηγούς φορτηγών που εισέρχονται στην Αγγλία

Γρήγορα τεστ κορωνοϊού για τους οδηγούς φορτηγών που εισέρχονται στην Αγγλία

Οι οδηγοί φορτηγών οχημάτων που θα εισέρχονται επί αγγλικού εδάφους από το εξωτερικό και θα παραμένουν στη χώρα για περισσότερο από δύο ημέρες θα είναι υποχρεωμένοι από τις 6 Απριλίου να υποβάλλονται σε γρήγορο τεστ κορωνοϊού. 

Το τεστ θα γίνεται εντός 48 ωρών από την άφιξή τους και θα πρέπει να επαναλαμβάνεται κάθε 72 ώρες.

Την ανακοίνωση έκανε ο Υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς, σημειώνοντας ότι το μέτρο λαμβάνεται για να διασφαλιστεί η παρακολούθηση πιθανών ανησυχητικών παραλλαγών του κορωνοϊού.

Αντίστοιχο μέτρο που είχε επιβάλει η Γαλλία το Δεκέμβριο για τους μεταφορείς από τη Βρετανία είχε προκαλέσει χάος στο Κεντ, αλλά πλέον οι αρχές πιστεύουν ότι η μεγαλύτερη επάρκεια και εμπειρία στη διενέργεια γρήγορων τεστ θα αποσοβήσει παρόμοια προβλήματα.

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: «Προσκαλέσαμε τον Ερντογάν στην άτυπη Σύνοδο της ΕΕ αλλά δεν ήταν θετικός»

ΠτΔ: «Προσκαλέσαμε τον Ερντογάν στην άτυπη Σύνοδο της ΕΕ αλλά δεν ήταν θετικός»

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, αποκάλυψε ότι η Κύπρος έχει αποστείλει πρόσκληση στον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να συμμετάσχει στο άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στην Κύπρο ή, εναλλακτικά, να εκπροσωπηθεί από τον Υπουργό Εξωτερικών ή τον Υφυπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων σε άτυπες συνεδριάσεις του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων. Ωστόσο, όπως διευκρίνισε ο ίδιος, σε αποκλειστική συνέντευξη στον Νίκο Λούρδα για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, η πρώτη αντίδραση από τουρκικής πλευράς δεν ήταν θετική, χωρίς ωστόσο αυτό να σταματά τις προσπάθειες της Λευκωσίας για θετικές εξελίξεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE