Ο Ερχουμάν ζήτησε από τον Τ/κ ηγέτη να σέβεται τις αποφάσεις οικογενειών αγνοουμένων

Ο Ερχουμάν ζήτησε από τον Τ/κ ηγέτη να σέβεται τις αποφάσεις οικογενειών αγνοουμένων

Ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος Τουφάν Ερχουμάν κάλεσε τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ να απολογηθεί στις οικογένειες των αγνοουμένων που τάφηκαν το Σάββατο, αλλά όχι με θρησκευτική τελετή, στο Σανταλάρι.

 
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Ερχουμάν άσκησε κριτική στον κ. Τατάρ ότι «δεν είναι ενήμερος για τη νομοθεσία στο θέμα, που δίνει το δικαίωμα στην οικογένεια να αποφασίσει για την τελετή που θέλει» και τον κάλεσε να σεβαστεί τις αποφάσεις των οικογενειών.

 

 ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Όλα στο τραπέζι στο Εθνικό Συμβούλιο: Κυπριακό, κρίση , Βάσεις και νέα μέτρα στήριξης

Όλα στο τραπέζι στο Εθνικό Συμβούλιο: Κυπριακό, κρίση , Βάσεις και νέα μέτρα στήριξης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης προήδρευσε σύσκεψης του Εθνικού Συμβουλίου στο Προεδρικό Μέγαρο, ενημερώνοντας την πολιτική ηγεσία για τα αποτελέσματα των επαφών του και τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό. Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, πραγματοποιήθηκε εκτενής ανταλλαγή απόψεων, με κοινή διαπίστωση την ανάγκη αξιοποίησης του χρόνου για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων.