Η Ε.Ε. κατοχύρωσε το χαλλούμι ως Π.Ο.Π της Κύπρο- 'Ημέρα ορόσημο για την πατρίδα μας' λέει ο ΠτΔ

Η Ε.Ε. κατοχύρωσε το χαλλούμι ως Π.Ο.Π της Κύπρο- 'Ημέρα ορόσημο για την πατρίδα μας' λέει ο ΠτΔ

 Η Ε.Ε. κατοχύρωσε σήμερα το χαλλούμι ως προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης της Κύπρου (Π.Ο.Π), ύστερα από μια πολυετή προσπάθεια.

 
Με ανάρτησή του στο twitter ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης κάνει λόγο για ημέρα ορόσημο για το χαλλούμι και την πατρίδα μας.
 
«Ημέρα ορόσημο για το #Halloumi /#Hellim και την πατρίδα μας. Η Ε.Ε. το καθιστά προϊόν #ΠΟΠ. Δημιουργείται ασπίδα προστασίας και τεράστιες προοπτικές αύξησης των εξαγωγών του εθνικού μας προϊόντος, προς όφελος όλων των Κύπριων παραγωγών, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων», αναφέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε μια ανάρτησή του που δημοσιεύεται στα ελληνικά, τα αγγλικά και τα τουρκικά.
 
Αύριο αναμένεται να πραγματοποιηθεί σχετική δημοσιογραφική διάσκεψη από τον Υπουργό Γεωργίας Κώστα Καδή στο Προεδρικό Μέγαρο.
 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Όλα στο τραπέζι στο Εθνικό Συμβούλιο: Κυπριακό, κρίση , Βάσεις και νέα μέτρα στήριξης

Όλα στο τραπέζι στο Εθνικό Συμβούλιο: Κυπριακό, κρίση , Βάσεις και νέα μέτρα στήριξης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης προήδρευσε σύσκεψης του Εθνικού Συμβουλίου στο Προεδρικό Μέγαρο, ενημερώνοντας την πολιτική ηγεσία για τα αποτελέσματα των επαφών του και τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό. Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, πραγματοποιήθηκε εκτενής ανταλλαγή απόψεων, με κοινή διαπίστωση την ανάγκη αξιοποίησης του χρόνου για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων.