ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Να πορευθούμε υπό όρους αρραγούς ενότητας και σύμπνοιας ιδιαίτερα αυτή τη χρονική περίοδο

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Να πορευθούμε υπό όρους αρραγούς ενότητας και σύμπνοιας ιδιαίτερα αυτή τη χρονική περίοδο

Τούτη τη χρονική περίοδο, που η πατρίδα μας αντιμετωπίζει σημαντικές εθνικές προκλήσεις, παραμένοντας για 46 και πλέον χρόνια υπό συνθήκες παράνομης τουρκικής κατοχής, εκείνο που προέχει είναι να πορευθούμε υπό όρους αρραγούς ενότητας και σύμπνοιας, αναφέρει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σε οπτικογραφημένο μήνυμα στην εκδήλωση του ΔΗΣΥ για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.


Στο μήνυμά του ο Πρόεδρος αναφέρει πως υπερασπιζόμενοι την επιβίωση του ελληνισμού, τα δίκαια και τα δικαιώματά του, πρώτη και ύψιστη προτεραιότητά μας παραμένει η απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας μας, ως επίσης η απαλλαγή της από τα ξένα στρατεύματα και εγγυήσεις.

"Διακόσια χρόνια μετά από την Επανάσταση του 1821, έχοντας ως παρακαταθήκη το όραμα των αδελφών Ελλήνων για μια ελεύθερη πατρίδα, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι την εξόφληση της οφειλής που έχουμε απέναντι στις απελθούσες, τις παρούσες και τις μέλλουσες γενεές του τόπου", αναφέρει.

Ο Πρόεδρος αναφέρει πως η Κύπρος, ανέκαθεν αναπόσπαστο κομμάτι του ελληνισμού, συνεορτάζει την 200η επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης και προσθέτει πως η έμπρακτη συνεισφορά των Κυπρίων, η οποία, πέρα των υλικών αγαθών, διευρύνθηκε με τη συμμετοχή 1,000 και πλέον εθελοντών στον αγώνα, υπήρξε υψίστης σημασίας.

"Την ίδια στιγμή, επιβεβαίωσε τους ακατάλυτους δεσμούς αλλά και τον αναλλοίωτο ελληνικό χαρακτήρα της Μεγαλονήσου στη διάρκεια των τριών αιώνων της Τουρκοκρατίας", αναφέρει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Σημειώνει επίσης πως ο εκδικητικά βαρύς φόρος αίματος που πλήρωσε η Κύπρος το καλοκαίρι του 1821, με φάρο αντίστασης τον Αρχιεπίσκοπο Κυπριανό, γιγάντωσαν τη θέληση και τον ασίγαστο πόθο των Κυπρίων για ελευθερία.

"Αποτιμώντας ως ορόσημο της εθνικής μας συνείδησης, το Έπος του 1821, αντλούμε, ως πράξη αγωνιστικής αφύπνισης και μέσο εθνικής ανάτασης, διδάγματα και δύναμη από τον λαμπρό εκείνο αγώνα για τη συνέχιση και την καταξίωση του δικού μας αγώνα", καταλήγει.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top