Ο ΟΗΕ καταδικάζει την επίθεση τζιχαντιστών στην Μοζαμβίκη

Ο ΟΗΕ καταδικάζει την επίθεση τζιχαντιστών στην Μοζαμβίκη

Τα Ηνωμένα Έθνη καταδίκασαν τη Δευτέρα με τον εντονότερο τρόπο τις επιθέσεις των τζιχαντιστών στην πόλη Πάλμα της Μοζαμβίκης, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του Οργανισμού, Στεφάν Ντουζαρίτς.

 

"Ανησυχούμε πολύ για την κατάσταση που είναι σε εξέλιξη στην Πάλμα, όπου οι ένοπλες επιθέσεις ξεκίνησαν στις 24 Μαρτίου, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δεκάδες άνθρωποι, εκ των οποίων ορισμένοι προσπαθούσαν να φύγουν από ένα ξενοδοχείο όπου είχαν καταφύγει", πρόσθεσε.

"Συνεχίζουμε να συντονίζουμε τις ενέργειές μας με τις τοπικές αρχές ώστε να προσφέρουμε βοήθεια στους ανθρώπους που πλήττονται από τη βία", είπε ο εκπρόσωπος, σημειώνοντας ότι ο ΟΗΕ στηρίζει την κυβέρνηση της Μοζαμβίκης "στην προσπάθειά της να προστατεύσει τους πολίτες, να αποκαταστήσει τη σταθερότητα και να οδηγήσει ενώπιον της δικαιοσύνης τους δράστες αυτών των αποτρόπαιων πράξεων".

Η Πάλμα έχει πέσει στα χέρια των τζιχαντιστών, μετά την επίθεση της περασμένης εβδομάδας, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Επιβεβαίωση ΥΠΑΜ: Θα γίνουν κοινές ασκήσεις Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ - Τι αφορούν

Επιβεβαίωση ΥΠΑΜ: Θα γίνουν κοινές ασκήσεις Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ - Τι αφορούν

Θα γίνουν κοινές ασκήσεις μεταξύ Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ στο πλαίσιο του προγραμματισμού των δραστηριοτήτων του ΓΕΕΦ για το 2026 με φίλες και συμμαχικές χώρες και διοργάνωση διμερών, τριμερών ή άλλων μορφών ασκήσεων, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Υπουργός Άμυνας, Βασίλης Πάλμας.

BEST OF TOTHEMAONLINE