Για νέο κύμα κορωνοϊού το φθινόπωρο προειδοποιεί καθηγήτρια ιολογίας

Για νέο κύμα κορωνοϊού το φθινόπωρο προειδοποιεί καθηγήτρια ιολογίας

Παρόλο που η ίδια αναμένει ένα ήσυχο καλοκαίρι, ωστόσο, εάν επικρατήσουν σε αυτό το χρονικό διάστημα παραλλαγές του κορονοϊού στις οποίες οι μεμονωμένοι εμβολιασμοί δεν επιδρούν, θα μπορούσε να υπάρξει ένα περαιτέρω κύμα της πανδημίας το ερχόμενο φθινόπωρο, προειδοποιεί η γνωστή καθηγήτρια της έδρας Ιολογίας του Ιατρικού Πανεπιστημίου του Ίνσμπρουκ, Ντοροτέ φον Λάερ, αναφέρει το ΑΠΕ.

 

Ως εκ τούτου πρέπει κανείς να προετοιμαστεί για αυτό και, για παράδειγμα, να σχεδιάσει μετα-εμβολιασμούς με πιο αποτελεσματικά εμβόλια, ανέφερε σε συζήτηση στη δημόσια Αυστριακή Τηλεόραση, επισημαίνοντας ότι μία ειδική παραλλαγή της μετάλλαξης του ιού B.1.1.7., η οποία εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη Μεγάλη Βρετανία, εξαπλώνεται επί του παρόντος στην Αυστρία.

Με αυτήν την παραλλαγή B.1.1.7-E484K, υπάρχει φόβος ότι οι εμβολιασμοί θα είναι λιγότερο αποτελεσματικοί, καθώς πρόκειται για ένα «ανοσολογικό μετάλλαγμα διαφυγής», σημείωσε η Ντοροτέ φον Λάερ, διευκρινίζοντας ότι αυτός ο ιός δεν αναγνωρίζεται πλέον εύκολα από τα αντισώματα που σχηματίζονται μετά τον εμβολιασμό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΑΝΑΛΥΣΗ: Η ανθεκτικότητα Χριστοδουλίδη σε ένα ρευστό πολιτικό σκηνικό

ΑΝΑΛΥΣΗ: Η ανθεκτικότητα Χριστοδουλίδη σε ένα ρευστό πολιτικό σκηνικό

Σε μια περίοδο έντονης πολιτικής κινητικότητας, χαμηλής κομματικής συσπείρωσης και αυξημένης αβεβαιότητας ενόψει των βουλευτικών εκλογών, η δημοσκόπηση της Stratego/IMR για την «Καθημερινή» καταγράφει ένα στοιχείο με ιδιαίτερη πολιτική σημασία: ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης εμφανίζει σταθερή ανοδική πορεία και παραμένει πρώτος σε θετική γνώμη μεταξύ των πολιτικών προσώπων.

BEST OF TOTHEMAONLINE