ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Καυτή πατάτα τα SMS - Τι προτείνουν οι επιδημιολόγοι

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Καυτή πατάτα τα SMS - Τι προτείνουν οι επιδημιολόγοι

Ίσως το πιο πολυσυζητημένο θέμα των χαλαρώσεων αυτές τις ημέρες να περιστρέφεται γύρω από τα SMS.

Οι κατ’εξαίρεση μετακινήσεις με μήνυμα στο 8998 ήταν από τα ζητήματα που συγκέντρωσαν διάφορα σενάρια, με τα μέλη της επιστημονικής/συμβουλευτικής ομάδας να παρουσιάζονται ‘διχασμένα’ στην προσέγγιση του. Αρχικά τα σενάρια που έπεσαν στο τραπέζι της σύσκεψης ήταν 4.

Α) Η παραμονή της υφιστάμενης πρόνοιας που εμπεριέχει 2 SMS επί καθημερινής βάσεως

Β) Η κατάργηση του 8998 που προϋποθέτει την απρόσκοπτη και ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών μέχρι την ώρα απαγόρευσης κυκλοφορίας

Γ) Η αύξηση του μέγιστου αριθμού SMS από 2 σε 3, επί καθημερινής βάσεως

Δ) Η αύξηση των μηνυμάτων στο 8998 από 2 σε 3, αλλά αποκλειστικά για το Σαββατοκύριακο (όπου παρατηρείται και το μεγαλύτερο πρόβλημα).

Μετά τις τελευταίες συζητήσεις καθώς και το ύφος της αποκλιμάκωσης το σενάριο κατάργησης του 8998 θεωρείται να μη συγκεντρώνει ιδιαίτερες πιθανότητες. Η απουσία περιορισμών στις μετακινήσεις ενδέχεται να δημιουργήσει μεγαλύτερο συνωστισμό κάτι που θα αποτελέσει ‘πονοκέφαλο’ για τους ειδικούς.

Στην αντίπερα όχθη, η παραμονή των 2 SMS θεωρείται επίσης απομακρυσμένη αφού πρόθεση των συστάσεων είναι να δοθεί έστω μια μορφή χαλάρωσης στο συγκεκριμένο τομέα, με το μεγαλύτερο όγκο να παρουσιάζεται το Σαββατοκύριακο.

Ο λόγος είναι πως το Σάββατο και Κυριακή μεγάλη μάζα πολιτών δε μπορεί να χρησιμοποιήσει το έντυπο μετακίνησης από και προς την εργασία, κάτι που καθιστά ‘λίγα’ τα 2 μηνύματα.

Ως εκ τούτου τα σενάρια που φαίνεται να συγκεντρώνουν τις περισσότερες πιθανότητες είναι τα ακόλουθα:

Γ) Η αύξηση του μέγιστου αριθμού SMS από 2 σε 3, επί καθημερινής βάσεως

Δ) Η αύξηση των μηνυμάτων στο 8998 από 2 σε 3, αλλά αποκλειστικά για το Σαββατοκύριακο (όπου παρατηρείται και το μεγαλύτερο πρόβλημα).

Δεν αποκλείεται φυσικά, όταν μιλάμε για πολιτικές αποφάσεις, να προκύψουν ανατροπές της τελευταίας στιγμής.

Παρ’όλα αυτά οι πληροφορίες του ThemaOnline από τους κύκλους της επιστημονικής ομάδας αναφέρουν πως ‘η επικρατούσα άποψη είναι πως τα μηνύματα θα πρέπει να παραμείνουν για λίγο ακόμη καιρό.

Αν χρειάζεται να δοθεί μια επιπλέον χαλάρωση (έξτρα SMS) που να αφορά κυρίως τα Σαββατοκύριακα, αυτό επαφίεται καθαρά στην Κυβέρνηση’.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο αργά το βράδυ - Εξετάζεται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε από ρίψη πυροτεχνημάτων

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί



LIVE - Δημοτικές Εκλογές: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE - Δημοτικές Εκλογές: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top