Φρίκη στο Αφγανιστάν: Ένοπλοι σκότωσαν τρεις γυναίκες υγειονομικούς που έκαναν εμβολιασμούς

Φρίκη στο Αφγανιστάν: Ένοπλοι σκότωσαν τρεις γυναίκες υγειονομικούς που έκαναν εμβολιασμούς

Ένοπλοι σκότωσαν σήμερα τρεις γυναίκες υγειονομικούς που έκαναν εμβολιασμούς κατά της πολιομυελίτιδας στην πόλη Τζαλαλαμπάντ, στο ανατολικό Αφγανιστάν, δήλωσαν δύο κυβερνητικές πηγές.

Προς το παρόν δεν έχει αποσαφηνιστεί ποιος διεξήγαγε τις δύο ξεχωριστές επιθέσεις, σημείωσε αξιωματούχος της επαρχιακής κυβέρνησης.

Πηγή της κεντρικής κυβέρνησης επιβεβαίωσε την είδηση για τον πυροβολισμό των τριών γυναικών.

Από πέρυσι που άρχισαν οι συνομιλίες ανάμεσα στους Ταλιμπάν και την αφγανική κυβέρνηση στην Ντόχα έχει καταγραφεί ένας αριθμός δολοφονιών σε αστικά κέντρα του Αφγανιστάν.

Αυτόν τον μήνα, τρεις γυναίκες δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν επίσης στην Τζαλαλαμπάντ, σε επίθεση για την οποία ανέλαβε την ευθύνη η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Η αφγανική κυβέρνηση επιρρίπτει την ευθύνη για τις περισσότερες στοχευμένες δολοφονίες στους Ταλιμπάν, οι οποίοι αρνούνται ανάμειξή τους.

ΠΗΓΗ: Πηγή: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ πριν το Υπουργικό - «Το 2026 θα συνεχίσουμε με τολμηρές μεταρρυθμίσεις»

ΠτΔ πριν το Υπουργικό - «Το 2026 θα συνεχίσουμε με τολμηρές μεταρρυθμίσεις»

Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει και το 2026 στο ίδιο πνεύμα για μεταρρυθμίσεις όπως και το 2025, με στόχο να εκσυγχρονίσει το κράτος του 1960, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά την εναρκτήρια του τοποθέτηση στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, που έγινε το απόγευμα, στο Προεδρικό Μέγαρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE