Την πιο ζέστη ημέρα Μαρτίου εδώ και 53 χρόνια κατέγραψε η Βρετανία

Την πιο ζέστη ημέρα Μαρτίου εδώ και 53 χρόνια κατέγραψε η Βρετανία

Στους 24,2 βαθμούς Κελσίου έφτασε ο υδράργυρος στο κεντρικό Λονδίνο το μεσημέρι της Τρίτης, στην υψηλότερη θερμοκρασία για αυτόν το μήνα στη Βρετανία εδώ και 53 χρόνια.


Το Μάρτιο του 1968 η θερμοκρασία είχε φτάσει τους 25,6 βαθμούς Κελσίου στο Μέπαλ της κομητείας Κέμπριτζσιρ.

Χαρακτηριστικό της απότομης ανόδου της θερμοκρασίας είναι ότι στο χωριό Σάντον Ντάουναμ του δυτικού Σάφολκ η θερμοκρασία εκτοξεύθηκε από 1,6 βαθμούς Κελσίου στις 7.00 το πρωί σε 19 βαθμούς λίγο πριν από τις 11.00.

Ο καλός καιρός έχει συμπέσει με την επιστροφή του Κανόνα των Έξι, την άδεια δηλαδή για συνάντηση έως έξι ατόμων από διαφορετικά νοικοκυριά σε υπαίθριο χώρο, περιλαμβανομένων των κήπων σπιτιών.

Σε κάποιες περιπτώσεις πολίτες παραβίαζαν εμφανώς το όριο των έξι ατόμων, με αποτέλεσμα η αστυνομία να εκδώσει υπενθύμιση για την ανάγκη τήρησης των κανόνων κατά της πανδημίας.

Η θερμοκρασία ενδεχομένως να σκαρφαλώσει στους 25 βαθμούς αύριο Τετάρτη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συγκλίσεις, μεθοδολογία και ΜΟΕ συζήτησαν κατ’ ιδίαν Χριστοδουλίδης-Έρχιουρμαν

Συγκλίσεις, μεθοδολογία και ΜΟΕ συζήτησαν κατ’ ιδίαν Χριστοδουλίδης-Έρχιουρμαν

Θέματα ουσίας και συγκεκριμένα τις συγκλίσεις, αλλά και θέματα μεθοδολογίας και ΜΟΕ συζήτησαν στη σχεδόν τρίωρη συνάντησή τους την Τετάρτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Τουφάν Έρχιουρμαν, στα γραφεία της αποστολής Καλών Υπηρεσιών των Ηνωμένων Εθνών, στην περιοχή του αεροδρομίου Λευκωσίας, στην νεκρή ζώνη.

BEST OF TOTHEMAONLINE