Την πιο ζέστη ημέρα Μαρτίου εδώ και 53 χρόνια κατέγραψε η Βρετανία

Την πιο ζέστη ημέρα Μαρτίου εδώ και 53 χρόνια κατέγραψε η Βρετανία

Στους 24,2 βαθμούς Κελσίου έφτασε ο υδράργυρος στο κεντρικό Λονδίνο το μεσημέρι της Τρίτης, στην υψηλότερη θερμοκρασία για αυτόν το μήνα στη Βρετανία εδώ και 53 χρόνια.


Το Μάρτιο του 1968 η θερμοκρασία είχε φτάσει τους 25,6 βαθμούς Κελσίου στο Μέπαλ της κομητείας Κέμπριτζσιρ.

Χαρακτηριστικό της απότομης ανόδου της θερμοκρασίας είναι ότι στο χωριό Σάντον Ντάουναμ του δυτικού Σάφολκ η θερμοκρασία εκτοξεύθηκε από 1,6 βαθμούς Κελσίου στις 7.00 το πρωί σε 19 βαθμούς λίγο πριν από τις 11.00.

Ο καλός καιρός έχει συμπέσει με την επιστροφή του Κανόνα των Έξι, την άδεια δηλαδή για συνάντηση έως έξι ατόμων από διαφορετικά νοικοκυριά σε υπαίθριο χώρο, περιλαμβανομένων των κήπων σπιτιών.

Σε κάποιες περιπτώσεις πολίτες παραβίαζαν εμφανώς το όριο των έξι ατόμων, με αποτέλεσμα η αστυνομία να εκδώσει υπενθύμιση για την ανάγκη τήρησης των κανόνων κατά της πανδημίας.

Η θερμοκρασία ενδεχομένως να σκαρφαλώσει στους 25 βαθμούς αύριο Τετάρτη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ο τελευταίος ανασχηματισμός πριν το 2028: Τα νέα πρόσωπα, οι πολιτικές ισορροπίες και τα μηνύματα Χριστοδουλίδη - Βίντεο

Ο τελευταίος ανασχηματισμός πριν το 2028: Τα νέα πρόσωπα, οι πολιτικές ισορροπίες και τα μηνύματα Χριστοδουλίδη - Βίντεο

Έπειτα από εβδομάδες έντονης φημολογίας και διαρροών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, προχώρησε στον πολυαναμενόμενο ανασχηματισμό της κυβέρνησής του, ο οποίος , εκτός απροόπτου, εκτιμάται ότι θα είναι και ο τελευταίος πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2028. Οι αλλαγές ήταν περιορισμένες, χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις, βάζοντας τέλος στα σενάρια που κυκλοφορούσαν ήδη από την προεκλογική περίοδο των βουλευτικών εκλογών.

BEST OF TOTHEMAONLINE