ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Πάμε για ανατροπή με SMS - Όλα ρευστά για τις χαλαρώσεις

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Πάμε για ανατροπή με SMS - Όλα ρευστά για τις χαλαρώσεις

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 9κ30 (31/03), το Υπουργικό Συμβούλιο, για να εγκρίνει τις νέες, χαλαρώσεις, που θα ισχύουν για το πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου.

Aμέσως μετά το τέλος του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου αναμένεται να προβεί σε ανακοινώσεις.

Όπως διαφαίνεται τις τελευταίες ώρες τα περισσότερα μέτρα φαίνεται να έχουν κλειδώσει με μοναδικό θέμα που ακόμη αιωρείται τις χαλαρώσεις που θα αφορούν τα SMS στο 8998.

Λίγο η χθεσινή έκρηξη των ημερήσιων περιστατικών, σε συνάρτηση με το βαθμό θετικότητας που ξεπέρασε το 1% ήρθε να προστεθεί στους υπάρχοντες προβληματισμούς της αποκλιμάκωσης. Η κατάσταση στα νοσηλευτήρια καθώς και η βρετανική μετάλλαξη ανησυχούν ιδιαίτερα Κυβέρνηση, Υπουργείο Υγείας και επιστημονική/συμβουλευτική ομάδα.

Γι'αυτό και σύμφωνα με πληροφορίες ίσως μπει στο... "ψυγείο" η απόφαση που αφορά το 3ο μήνυμα στο 8998 (είτε αυτό αφορά Σαββατοκύριακα, είτε επί καθημερινής βάσης). Η ανησυχία εστιάζεται στην διαθέσιμη ώρα που θα έχουν οι πολίτες, αφού κάθε SMS αντιστοιχεί περίπου σε 3 ώρες. Κάτι που σημαίνει ότι από τις 6 φτάνουμε στις 9 ώρες κυκλοφορίας κάτι που σε αυτό το στάδιο ίσως επιφέρει επιπλοκές.

Όλα θα αποφασιστούν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή από το Υπουργικό Συμβούλιο ενώ θα είμαστε σε αναμονή για τις εξαγγελίες δια στόματος υπουργού Υγείας, Κωνσταντίνου Ιωάννου αμέσως μετά τη λήξη της συνεδρίας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Πόσα παιδιά γεννήθηκαν στην ΕΕ το 2022; - Η χώρα με την ψηλότερη γονιμότητα και η θέση της Κύπρου

Συναγερμός στις Αρχές: Έκρηξη σε γκαράζ οικίας σήκωσε στο «πόδι» περιοχή στη Λευκωσία - Ζημιές σε ένα όχημα

Πασαλιμάνι: Βίντεο ντοκουμέντο λίγα λεπτά μετά την κατάρρευση του κτιρίου - Το φορτηγό που σκοτώθηκε ο αστυνομικός

Ακομπλεξάριστη η Δέσποινα Βανδή: Το βίντεο στο TikΤοκ – Έτσι είναι όταν ξυπνάει



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top